Osłony tarcz :( |
Autor |
Wiadomość |
maro275
Mitsumaniak noob
Auto: Mitsubishi Lancer GLXi 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Kwi 2011 Posty: 151 Skąd: z domu
|
Wysłany: 20-04-2013, 17:27 Osłony tarcz :(
|
|
|
Witam
Potrzebuję osłon tarcz hamulcowych do przodu do Lancera V 1.6 16v, moje są w kiepskim stanie, no i chciałbym się zaopatrzyć w takowe. Wiecie może od czego pasują? z mniejszą lub większą rzeźbą, aby to zamontować bo wiadomo osłon brak to gumowa osłona przegubu m.in dostaje po tyłku i zmniejsza się żywotność.
Czekam za odpowiedziami |
|
|
|
 |
Myszon
Forumowicz
Auto: Lancer V station wagon 1.6 16V
|
Wysłany: 21-04-2013, 11:00
|
|
|
Witaj.Kolego bedziesz mial raczej ciezki temat.Rowniez szukalem kiedys tych oslon i bez skutku.Jedynie co Cie ratuje to szroty ale i tam samych oslon nikt raczej Ci nie sprzeda, no chyba ze cala zwrtonice.Czy to sie oplaci?Sadze ,ze nie.Ja smigam bez oslon juz jakies 40kkm i nie ma sladu zadnego zlozycia jakichkolwiek elementow:)Nie przejmuj sie.Na tylne tarcze bylem sobie takie oslony w stanie dorobic.Na przod jest to nie mozliwe ze wzgledu na skomplikowana bryle.Gdybys jednak cos znalazl to daj znac:) |
|
|
|
 |
maro275
Mitsumaniak noob
|
Wysłany: 04-05-2013, 21:10
|
|
|
Ja coś będę szukał niedługo, spawarka jest to coś wyrzeźbię, a osłony na pewno spasuję od innego auta:) Jak coś się uda to dam znać |
|
|
|
 |
archi_voo
Mitsumaniak electropope

Auto: CB4W 1996, CB4W 2000
|
Wysłany: 29-05-2014, 09:21
|
|
|
Odświeżam temat. Czy coś już więcej wiadomo w temacie? U mnie wszystkie w opłakanym stanie. Ba... Całe zawieszenie. Auto ideał ale w okolicach Monachium chyba dużo soli sypali... Bo wahacze, elementy hamulców, koszyk z zapasówką - wszystko poniżej pewnego poziomu jest zgnite. Powoli zaczynam regenerować krok po kroku. Zacząłem od wahaczy. Mam ze starego lancera - wyglądają jak nowe... Wracając do tematu znalazłem osłony przednie w ciekawej cenie:
https://partsouq.com/en/search/search?q=MB699270
https://partsouq.com/en/search/search?q=MB699271
Może zrobimy wspólne zamówienie? Chyba, że da się to załatwić w kraju.
Tylne niestety dużo dużo drożej - $58 za sztukę !!! Da radę od czegoś przypasować? Gdzie jeszcze można szukać takich części? |
_________________  |
|
|
|
 |
maro275
Mitsumaniak noob
|
Wysłany: 29-06-2014, 14:12
|
|
|
Ja kupiłem całą zwrotnicę za 40zł z osłoną w idealnym stanie. Więc tak polecam zrobić archi_voo, bo sprowadzać to trochę drogo wyjdzie. |
|
|
|
 |
|