To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Wymiana oleju

spacestarman - 29-04-2013, 21:49
Temat postu: Wymiana oleju
Cześć,

Jakiś czas temu mechanik wymienił mi filtry i wlał olej Castrol Magnatec 5W-40 C3 4L. Potem wymieniłem turbinkę i wymieniono ponownie filtr i wlano inny olej - mechanik stwierdził, że bez problemu mogę dolewać ten olej, o którym napisałem wcześniej.

Czy faktycznie mogę tak zrobić? Mogę jakoś sprawdzić czy ten olej będzie 'pasował' do tego, który mam teraz wlany?

JCH - 29-04-2013, 22:40

spacestarman napisał/a:
wlał olej Castrol Magnatec 5W-40 C3 4L
...
wlano inny olej
...
mechanik stwierdził, że bez problemu mogę dolewać ten olej, o którym napisałem wcześniej.

Czy faktycznie mogę tak zrobić?
Tak, bo my wróżki jesteśmy. Czytamy w myślach, wróżymy z fusów, zgadujemy...... :roll:
Ech... :?

Weźże kolego napisz konkretnie jaki masz wlany olej to może ktoś coś podpowie. Poczytaj trochę tematów o olejach - generalnie Castrol nie jest polecany, Po co olej z norma C3 do Space Stara, zdaje się, że masz DID-a ale mógłbyś Forum potraktować nieco poważniej i wpisać w profilu model samochodu :evil:

spacestarman - 29-04-2013, 22:50

Byłem przekonany, że mam uzupełnione te dane - dzięki. No właśnie problem jest w tym, że odbierałem samochód od innego mechanika, niż ten, który wymieniał, a teraz się nie mogę tam dodzwonioć od jakiś 2 tygodni...