|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana oleju |
Autor |
Wiadomość |
spacestarman
Forumowicz
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-04-2013, 21:49 Wymiana oleju
|
|
|
Cześć,
Jakiś czas temu mechanik wymienił mi filtry i wlał olej Castrol Magnatec 5W-40 C3 4L. Potem wymieniłem turbinkę i wymieniono ponownie filtr i wlano inny olej - mechanik stwierdził, że bez problemu mogę dolewać ten olej, o którym napisałem wcześniej.
Czy faktycznie mogę tak zrobić? Mogę jakoś sprawdzić czy ten olej będzie 'pasował' do tego, który mam teraz wlany? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 29-04-2013, 22:40
|
|
|
spacestarman napisał/a: | wlał olej Castrol Magnatec 5W-40 C3 4L
...
wlano inny olej
...
mechanik stwierdził, że bez problemu mogę dolewać ten olej, o którym napisałem wcześniej.
Czy faktycznie mogę tak zrobić? | Tak, bo my wróżki jesteśmy. Czytamy w myślach, wróżymy z fusów, zgadujemy......
Ech...
Weźże kolego napisz konkretnie jaki masz wlany olej to może ktoś coś podpowie. Poczytaj trochę tematów o olejach - generalnie Castrol nie jest polecany, Po co olej z norma C3 do Space Stara, zdaje się, że masz DID-a ale mógłbyś Forum potraktować nieco poważniej i wpisać w profilu model samochodu |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
spacestarman
Forumowicz
Auto: Space Star
|
Wysłany: 29-04-2013, 22:50
|
|
|
Byłem przekonany, że mam uzupełnione te dane - dzięki. No właśnie problem jest w tym, że odbierałem samochód od innego mechanika, niż ten, który wymieniał, a teraz się nie mogę tam dodzwonioć od jakiś 2 tygodni... |
|
|
|
 |
|
|