To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5 V6 Gliwice

lichwiarz - 19-05-2013, 17:45
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2,5 V6 Gliwice
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum i mam nadzieję nowym przyszłym posiadaczem Galanta.

Mam zamiar kupić Galanta i się rozglądam oczywiście po allegro i natknąłem się na ten egzemplarz.

http://allegro.pl/mitsubi...3245023086.html

Czy warto jechać i go oglądać może wiecie coś więcej na temat tego samochodu, bądź już ktoś go oglądał i może coś więcej napisać w jakim on jest stanie. Z tego co zauważyłem forum jest bardzo "żywe", a osoby udzielają obszernej odpowiedzi. Mam nadzieję że coś mi tutaj napiszecie :)

inq - 19-05-2013, 19:12

Poczytaj dyskusje na temat Galantów z Gliwic.
Sycior - 19-05-2013, 21:30

Myślę że lektura tego tematu może Ci wystarczyć ;)
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=56288

Bartekkita - 20-05-2013, 00:00

Auto dość świeże, 3 tyg temu w ofercie go jeszcze nie było.
matush88 - 20-05-2013, 10:03

Bartekkita napisał/a:
Auto dość świeże, 3 tyg temu w ofercie go jeszcze nie było.

Nie wydaje mi się, sam szukałem czarnego Avance'a lub Sporta i zwróciłem na niego uwagę. Niestety silnik mi nie pasował, więc od razu odpuściłem. Ale z tego co pamiętam to to było już dobry miesiąc temu. Poza tym, jeżeli czarny Avance jest wystawiony za taką cenę to... no cóż. Rewelacji bym się nie spodziewał. :| I tak jak koledzy wyżej - odsyłam do tematu o Galantach z Gliwic.

A pomijając wszystko. Jeżeli komuś opłaca się sprowadzić samochód z Niemiec, opłacić go, przetłumaczyć dokumenty, itp itd, a następnie wystawić go na Allegro za 8000 zł i jeszcze na tym zarobić, to na chłopski rozum - ile on musiał kosztować w Niemczech i dlaczego tak mało? :mrgreen:

Tomek - 20-05-2013, 10:15

matush88 napisał/a:
Poza tym, jeżeli czarny Avance jest wystawiony za taką cenę to... no cóż. Rewelacji bym się nie spodziewał. :| I tak jak koledzy wyżej - odsyłam do tematu o Galantach z Gliwic.

to jest GDI, a te zawsze są tańsze, wbrew temu co twierdzą posiadacze GDI

matush88 napisał/a:

A pomijając wszystko. Jeżeli komuś opłaca się sprowadzić samochód z Niemiec, opłacić go, przetłumaczyć dokumenty, itp itd, a następnie wystawić go na Allegro za 8000 zł i jeszcze na tym zarobić, to na chłopski rozum - ile on musiał kosztować w Niemczech i dlaczego tak mało? :mrgreen:

i to jest sedno problemu
choć sam byłem kiedyś u tego Pana i jedną sztukę prawie kupiłem, tylko podkupił mnie jeden MM i jeździ do dziś z tego co wiem, i zadowolony, a będzie ze 3 lata
a ostatnio znajomy, też z MM kupił u niego Avance 2.5 kombi za 10 tyś i widziałem auto na oczy i niewiele było do poprawy
choć zapewne był gdzieś klepnięty, no i obowiązkowo mocno ukręcony przebieg

inq - 20-05-2013, 14:41

Niestety tak się teraz kupuje samochody. Trzeba wybierać mniejsze zło, a jeśli szukasz igły to taki zabieg potrafi trwać latami. Nie mówię, że się nie udaje bo znajomy kupił świetnego Galanta za dobrą kasę w Szwajcarii, ale sam po niego jeździł (dawny handlarz) i musiał zrezygnować z sedana. Nie ma lekko. Sądzę, że koleś z Gliwic już tyle tego sprowadził, że jakiegoś totalnego syfu już nie ciągnie. Może nie są to perełki, ale jadąc z pewną wiedzą (choćby z tego forum) można u niego kupić sensowne auto za sensowne pieniądze.

Jeśli chodzi o ten egzemplarz to jak się nie boi kolega jazdy na Pb to samochód powinien być dobrą inwestycją. Myślę, że po negocjacjach powinien oddać za 7,200 to i całość z rejestracją wyjdzie 8.000. Nawet jak będzie to super wielka kupa to pakiet Avanca i felgi można spokojnie za 2.500 sprzedać. Halogeny sam bym zawinął :P

Skyline15 - 20-05-2013, 21:40

Oglądałem ten egzemplarz i on już praktycznie w Gliwicach zimuje 8)

Tarcze hamulcowe są strasznie skorodowane - do wymiany na pierwszy strzał

Ogólnie porysowany , korozja , rozwalone przednie plastikowe nadkola(standard u Pana z Gliwic)

Każdy samochód u tego Pana zaliczył mniejszą lub większą banię - stąd takie ceny

Sam ujeżdżam Avanca od tego gościa , choć kupiłem już od następnego właściciela.

fj_mike - 21-05-2013, 22:40

lichwiarz, dostosuj temat
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247