To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Demontaż boczków w Outlander I

albercik83 - 04-07-2013, 21:54
Temat postu: [I 2.0] Demontaż boczków w Outlander I
witam. zamierzam wymienić głośniki w moim OI na zestaw odseparowany i muszę zdemontować do twego boczki żeby zamontować pod nimi zwrotnice ale mam problem z demontażem tychże boczków.
czy ktoś ma na to jakiś patent lub sposób?
generalnie odkręciłem śrubkę przy klamce i wyjąłem ramkę od klamki, odkręciłem jedyną śrubkę mocującą boczek, odkręciłem śrubkę mocującą uchwyt do zamykania i dalej nie wiem.
wygląda na to że reszta jest na jakieś zatrzaski lub kołki ale nie chciałem rwać boczka na chama żeby czegoś nie urwać.
pisałem podobny temat w dziale car audio i zero odzewu wiec może w tym konkretnym dziale uda mi się uzyskać pomoc.
pozdrawiam

qbas62 - 06-07-2013, 08:53

Witam. Mogę przesłać tobie schemat budowy drzwi ale musiałbyś podać swojego maila. Na tym forum nie wiem jak dodać załącznik. Pozdrawiam.
elektryk - 06-07-2013, 21:55

Piszę z pamięci, są 3 śrubki. Jedna w klamce pod "pokrywką", jedna w uchwycie w podłokietniku i jedna gdzieś nad zamkiem pod takim kapturkiem. A potem to już tylko zatrzaski. Polecam ciągnąć od samego dołu, tam w okolicach poziomej uszczelki jest dość wygodny chwyt.
albercik83 - 07-07-2013, 21:07

Dzięki za pomoc. właśnie te zatrzaski mnie martwiły. próbowalem to rwać ale nawet przy użyciu znacznej siły nie szło. no to będę próbował mocniej. pozdrowionka
elektryk - 07-07-2013, 22:36

Odciągaj po trochu, tak żeby spinki wychodziły pojedynczo. Za pierwszym razem zatrzaski mogą być dość mocne, ale po rozdziewiczeniu będzie już łatwiej.

Możesz pomóc sobie takim narzędziem do spinek tapicerskich. Wygląda jak łapka do wyciągania gwoździ.