To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Phantom

boogin - 12-07-2013, 21:41
Temat postu: Phantom
Witam
Mam pytanie do użytkowników którzy zamiast płacić 15 tys za oryginalną stacje multimedialną z Navi i kamerką od Mitsu, zainwestowali w substytut Phantom.
Generalnie navi, kamerka, dzwiek, odtwarzanie z plytek czy usb jest extra. Problem natomiast, i to spory, mam z odbiorem stacji radiowych.
Na trasie bardzo czesto sie zdarza ze tylko jedna czy dwie stacje radiowe odbieraja dobrze (gdzie w moim drugim aucie radio lapie mnostwo stacji). Nawet w miescie jest problem z odbiorem, czasem nawet czolowych, najwiekszych, stacji radiowych.

Aktualnie zamiast oryginalnej anteny Mistu używam triflexa. W necie znalazlem info iz w oryginalnej antenie jest wzmacniacz FM wiec przy wymianie na triflexa trzeba dorzucic wzmacniacz - tak tez zrobilem - ale efekt jest bardzo mizerny. Generlanie zanim zamontowalem triflexa uzywalem przez 3 miechy Phantoma z oryginalna antena i tez bylo biednie z radiem.

Wiec moje pytanie brzmi czy Wy rowniez macie takie problemy z Phantomem ??
Mi to wyglada na wade konstrukcyjna radia ale chcialbym to z wami skonsultowac.

Pozdrawiam

PS. Zapomnialem dodac ze zestaw glosnomowiacy tez pozostawia wiele do zyczenia - aby rozmowca mnie dobrze slyszal musze sie wrecz drzec i bardzo wyraznie mowic.

mitsu00 - 12-07-2013, 22:09
Temat postu: Re: Phantom
boogin napisał/a:
Witam
Mam pytanie do użytkowników którzy zamiast płacić 15 tys za oryginalną stacje multimedialną z Navi i kamerką od Mitsu, zainwestowali w substytut Phantom.
Generalnie navi, kamerka, dzwiek, odtwarzanie z plytek czy usb jest extra. Problem natomiast, i to spory, mam z odbiorem stacji radiowych.
Na trasie bardzo czesto sie zdarza ze tylko jedna czy dwie stacje radiowe odbieraja dobrze (gdzie w moim drugim aucie radio lapie mnostwo stacji). Nawet w miescie jest problem z odbiorem, czasem nawet czolowych, najwiekszych, stacji radiowych.

Aktualnie zamiast oryginalnej anteny Mistu używam triflexa. W necie znalazlem info iz w oryginalnej antenie jest wzmacniacz FM wiec przy wymianie na triflexa trzeba dorzucic wzmacniacz - tak tez zrobilem - ale efekt jest bardzo mizerny. Generlanie zanim zamontowalem triflexa uzywalem przez 3 miechy Phantoma z oryginalna antena i tez bylo biednie z radiem.

Wiec moje pytanie brzmi czy Wy rowniez macie takie problemy z Phantomem ??
Mi to wyglada na wade konstrukcyjna radia ale chcialbym to z wami skonsultowac.

Pozdrawiam

PS. Zapomnialem dodac ze zestaw glosnomowiacy tez pozostawia wiele do zyczenia - aby rozmowca mnie dobrze slyszal musze sie wrecz drzec i bardzo wyraznie mowic.

Kup antene klejona na szybe z wzmakiem sygnalu, np Blaupunkta i bedziesz mial problem z glowy.

silver666 - 12-08-2013, 10:45

Cześć,

Tak, mam ten sam problem, i z anteną (radiem) i z zestawem głośnomówiącym.

Pozdrawiam,
Silver

13zbyszek13 - 14-12-2013, 12:56

Zmieniliście anteny ?
Jest poprawa po zmianie ?

boogin - 23-01-2014, 20:34

Nie zmienilem anteny ale radio odbiera rewelacyjnie,
Skad ta zmiana ?? Radio jak i antena byla instalowana przez ASO. Od samego poczatku, przez dwa lata, zglaszalem problem. Zawsze wina zwalana zostala na radio wskutek czego samo radio dwa razy bylo wymieniane. Po dwoch latach okazalo sie ze kabel antenowy byl kiepsko podlaczony do anteny - poprawiono i dziala git.
2 lata nie mialem dobrze odbierajacego radia bo ASO twierdzilo ze sprawdzilo i ze wszystko ok. Zalamka...

Sam phantom dziala bez zarzutu. Jedyne zastrzeżenie mam do BT przez ktory kiepsko mnie slychac - ale akurat nie kozystam wiec nie przeszkadza.

rezon - 24-01-2014, 09:15

boogin napisał/a:
Radio jak i antena byla instalowana przez ASO. Od samego poczatku, przez dwa lata, zglaszalem problem. Zawsze wina zwalana zostala na radio wskutek czego samo radio dwa razy bylo wymieniane. Po dwoch latach okazalo sie ze kabel antenowy byl kiepsko podlaczony do anteny
ASO to skrót od Autoryzowana Stacja Oszustów? Bo chyba odwalili fuszerkę, zainkasowali pieniądze za robotę i nawet nie chciało im się sprawdzić czy dobrze zrobili. Jak tu nie kochać Mitsu ;)