|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Phantom |
Autor |
Wiadomość |
boogin
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2011, 2.4 benz. CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-07-2013, 21:41 Phantom
|
|
|
Witam
Mam pytanie do użytkowników którzy zamiast płacić 15 tys za oryginalną stacje multimedialną z Navi i kamerką od Mitsu, zainwestowali w substytut Phantom.
Generalnie navi, kamerka, dzwiek, odtwarzanie z plytek czy usb jest extra. Problem natomiast, i to spory, mam z odbiorem stacji radiowych.
Na trasie bardzo czesto sie zdarza ze tylko jedna czy dwie stacje radiowe odbieraja dobrze (gdzie w moim drugim aucie radio lapie mnostwo stacji). Nawet w miescie jest problem z odbiorem, czasem nawet czolowych, najwiekszych, stacji radiowych.
Aktualnie zamiast oryginalnej anteny Mistu używam triflexa. W necie znalazlem info iz w oryginalnej antenie jest wzmacniacz FM wiec przy wymianie na triflexa trzeba dorzucic wzmacniacz - tak tez zrobilem - ale efekt jest bardzo mizerny. Generlanie zanim zamontowalem triflexa uzywalem przez 3 miechy Phantoma z oryginalna antena i tez bylo biednie z radiem.
Wiec moje pytanie brzmi czy Wy rowniez macie takie problemy z Phantomem ??
Mi to wyglada na wade konstrukcyjna radia ale chcialbym to z wami skonsultowac.
Pozdrawiam
PS. Zapomnialem dodac ze zestaw glosnomowiacy tez pozostawia wiele do zyczenia - aby rozmowca mnie dobrze slyszal musze sie wrecz drzec i bardzo wyraznie mowic. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 12-07-2013, 22:09 Re: Phantom
|
|
|
boogin napisał/a: | Witam
Mam pytanie do użytkowników którzy zamiast płacić 15 tys za oryginalną stacje multimedialną z Navi i kamerką od Mitsu, zainwestowali w substytut Phantom.
Generalnie navi, kamerka, dzwiek, odtwarzanie z plytek czy usb jest extra. Problem natomiast, i to spory, mam z odbiorem stacji radiowych.
Na trasie bardzo czesto sie zdarza ze tylko jedna czy dwie stacje radiowe odbieraja dobrze (gdzie w moim drugim aucie radio lapie mnostwo stacji). Nawet w miescie jest problem z odbiorem, czasem nawet czolowych, najwiekszych, stacji radiowych.
Aktualnie zamiast oryginalnej anteny Mistu używam triflexa. W necie znalazlem info iz w oryginalnej antenie jest wzmacniacz FM wiec przy wymianie na triflexa trzeba dorzucic wzmacniacz - tak tez zrobilem - ale efekt jest bardzo mizerny. Generlanie zanim zamontowalem triflexa uzywalem przez 3 miechy Phantoma z oryginalna antena i tez bylo biednie z radiem.
Wiec moje pytanie brzmi czy Wy rowniez macie takie problemy z Phantomem ??
Mi to wyglada na wade konstrukcyjna radia ale chcialbym to z wami skonsultowac.
Pozdrawiam
PS. Zapomnialem dodac ze zestaw glosnomowiacy tez pozostawia wiele do zyczenia - aby rozmowca mnie dobrze slyszal musze sie wrecz drzec i bardzo wyraznie mowic. |
Kup antene klejona na szybe z wzmakiem sygnalu, np Blaupunkta i bedziesz mial problem z glowy. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
silver666
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 MIVEC CVT
|
Wysłany: 12-08-2013, 10:45
|
|
|
Cześć,
Tak, mam ten sam problem, i z anteną (radiem) i z zestawem głośnomówiącym.
Pozdrawiam,
Silver |
_________________ 2b || !2b |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 14-12-2013, 12:56
|
|
|
Zmieniliście anteny ?
Jest poprawa po zmianie ? |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
boogin
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2011, 2.4 benz. CVT
|
Wysłany: 23-01-2014, 20:34
|
|
|
Nie zmienilem anteny ale radio odbiera rewelacyjnie,
Skad ta zmiana ?? Radio jak i antena byla instalowana przez ASO. Od samego poczatku, przez dwa lata, zglaszalem problem. Zawsze wina zwalana zostala na radio wskutek czego samo radio dwa razy bylo wymieniane. Po dwoch latach okazalo sie ze kabel antenowy byl kiepsko podlaczony do anteny - poprawiono i dziala git.
2 lata nie mialem dobrze odbierajacego radia bo ASO twierdzilo ze sprawdzilo i ze wszystko ok. Zalamka...
Sam phantom dziala bez zarzutu. Jedyne zastrzeżenie mam do BT przez ktory kiepsko mnie slychac - ale akurat nie kozystam wiec nie przeszkadza. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 24-01-2014, 09:15
|
|
|
boogin napisał/a: | Radio jak i antena byla instalowana przez ASO. Od samego poczatku, przez dwa lata, zglaszalem problem. Zawsze wina zwalana zostala na radio wskutek czego samo radio dwa razy bylo wymieniane. Po dwoch latach okazalo sie ze kabel antenowy byl kiepsko podlaczony do anteny | ASO to skrót od Autoryzowana Stacja Oszustów? Bo chyba odwalili fuszerkę, zainkasowali pieniądze za robotę i nawet nie chciało im się sprawdzić czy dobrze zrobili. Jak tu nie kochać Mitsu |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|
|