Space Wagon Techniczne - Wymiana silnika
voyager321 - 13-07-2013, 11:26 Temat postu: Wymiana silnika Witam serdecznie posiadaczy Space Wagoników i pozostaluch Misków:-) Od przeszlo roku jestem posiadaczem Wagonika z silnikiem 2.4GDi.Jak narazie bez zarzutów i klopotów.Własnie wrocilem z Chorwacji przejechalem ok 4tys i spoko moge napisac ze autko nie tylko nie zawiodlo ale jeszcze w spalaniu tez bylem zaskoczony mile.No ale nie tym chcialem napisac.Jestem zapalonym zmotoryzowanym turysta podbijajacym Europe poludniowa i w zwiazku z tym naszlo mnie pewne pytanie....Czy ktos z Was drodzy mitsumaniacy wymienial silnik ten 2.4gdi na zwykly 2litrowy?Otoz zastanawiam sie nad taka opcja tylko rodzi sie pytanie czy te silniki 2.0 ktore sa w wagonikach tez montowane to jest to samo co do galanta? Oczywiscie zeby nie bylo niedomowien chodzi o wymiane kpl silnika z osprzetem i komputerem,dodatkowo podpytam sie jeszcze czy skrzynie te same sa w tym modelu zarowno 2.0 jak i 2.4 gdi? Dziekuje z gory Wszystkim za ewentualne podpowiedzi.Pytam bo mysle o instalacji lpg a niestety do gdi gra nie warta swieczki wiec pozostaje ewentualna wymiana silnika zagazowanie i ok.A jako ze nie zanosze sie z mysla o sprzedazy wagonika tak wiec kto pyta nie bladzi.O zapytam jeszcze o kodowanie pilota bo jakos od poczatku mi nie dziala zamykam tylko z kluczyka.Pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków! Sławek
JCH - 13-07-2013, 13:51
voyager321 napisał/a: | i w zwiazku z tym naszlo mnie pewne pytanie.... | Tu będziesz miał źródło wiedzy na interesujący Cię temat http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24633
Autor tematu też zapewne podzieli się wiedzą i odpowie na nurtujące Cię pytania
voyager321 - 13-07-2013, 15:00
Dziekuje JCH za pomoc juz wyslalem odpowiednie zapytanie:-) Pozdrawiam ale ciagle jeszcze szukam dalej
|
|
|