Carisma - Techniczne - Dziwne objawy po wymianie głowicy
Darek4151 - 24-07-2013, 19:41 Temat postu: Dziwne objawy po wymianie głowicy Witam. Mam pewien problem a mianowicie strzelił mi pasek rozrządu. Wymieniłem cały rozrząd głowice itp. Po odbiorze samochodu niby wszystko ok ale dziwnie głośno klekocze i przy wyższych obrotach potrafi się zaświecić kontrolka silnika. Dodam jeszcze ze głowica była po pełnej regeneracji. Mechanik stwierdził ze jakiś czas tak poklekocze bo to wszystko musi się "poustawiać i dotrzeć" Co o tym myślicie ?? Teraz wole dmuchać na zimne bo trochę mnie to już kosztowało
robertdg - 24-07-2013, 20:31
Sprawdzić bład jaki wyskoczył, najprawdopodobniej pompa wtryskowa wymaga ustawienia kąta wtrysku.
Darek4151 - 02-08-2013, 09:11
Byłem u mechanika ustawił mi kat wtrysku i zapłon i silnik wrócił do normy. Po podłączeniu do komputera niby do wymiany mam jeszcze jakiś czujnik pompy wtryskowej. Czy ktoś orientuje się może jakie sa objawy jego zużycia ?? mniej więcej koszt tego i gdzie to dostane bądź jakaś inna nazwę tego bo na allegro nie moglem znalesc. Z Góry dzięki za pomoc
vivare - 04-08-2013, 12:22
Czujnik masz do wymiany czy regulator wyprzedzenia kąta wtrysku?
http://sklep.salko.pl/pro...E.1,9D-F8Q.html
Jesli chodzi o objawy to odpal silnik,odłącz ten zawór,usłyszysz dzwieki niemiłe. Jeśli takie miewasz w czasie jazdy to znaczy ze zawór jest do naprawy ,lub jak nie chce Ci sie grzebać do wymiany.
Darek4151 - 07-08-2013, 18:42
Zrobiłem jak opisał kolega wyżej. Jak odłączyłem to brak reakcji i jak podłączyłem to tez, jakby nic się nie stało. Silnik dalej chodził normalnie. Ale od jakiś kilku dni zauważalnie później odpala. I zaczęła się znowu świecić kontrolka..... Ale nie ma reguły na nią. Juz powoli mam dość .
|
|
|