Dziwne objawy po wymianie głowicy |
Autor |
Wiadomość |
Darek4151
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-07-2013, 19:41 Dziwne objawy po wymianie głowicy
|
|
|
Witam. Mam pewien problem a mianowicie strzelił mi pasek rozrządu. Wymieniłem cały rozrząd głowice itp. Po odbiorze samochodu niby wszystko ok ale dziwnie głośno klekocze i przy wyższych obrotach potrafi się zaświecić kontrolka silnika. Dodam jeszcze ze głowica była po pełnej regeneracji. Mechanik stwierdził ze jakiś czas tak poklekocze bo to wszystko musi się "poustawiać i dotrzeć" Co o tym myślicie ?? Teraz wole dmuchać na zimne bo trochę mnie to już kosztowało |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 24-07-2013, 20:31
|
|
|
Sprawdzić bład jaki wyskoczył, najprawdopodobniej pompa wtryskowa wymaga ustawienia kąta wtrysku. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Darek4151
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-08-2013, 09:11
|
|
|
Byłem u mechanika ustawił mi kat wtrysku i zapłon i silnik wrócił do normy. Po podłączeniu do komputera niby do wymiany mam jeszcze jakiś czujnik pompy wtryskowej. Czy ktoś orientuje się może jakie sa objawy jego zużycia ?? mniej więcej koszt tego i gdzie to dostane bądź jakaś inna nazwę tego bo na allegro nie moglem znalesc. Z Góry dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
vivare
Forumowicz
Auto: Carsima 1.8 GDI LNPGL6
|
Wysłany: 04-08-2013, 12:22
|
|
|
Czujnik masz do wymiany czy regulator wyprzedzenia kąta wtrysku?
http://sklep.salko.pl/pro...E.1,9D-F8Q.html
Jesli chodzi o objawy to odpal silnik,odłącz ten zawór,usłyszysz dzwieki niemiłe. Jeśli takie miewasz w czasie jazdy to znaczy ze zawór jest do naprawy ,lub jak nie chce Ci sie grzebać do wymiany. |
|
|
|
 |
Darek4151
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-08-2013, 18:42
|
|
|
Zrobiłem jak opisał kolega wyżej. Jak odłączyłem to brak reakcji i jak podłączyłem to tez, jakby nic się nie stało. Silnik dalej chodził normalnie. Ale od jakiś kilku dni zauważalnie później odpala. I zaczęła się znowu świecić kontrolka..... Ale nie ma reguły na nią. Juz powoli mam dość . |
|
|
|
 |
|