Pajero III - PAJERO BARDZO DZIWNY OBJAW
S1JUMBO - 28-07-2013, 10:45 Temat postu: PAJERO BARDZO DZIWNY OBJAW witam ponownie wlascicieli pajerakow,pisalem pare tyg,temu problem bl z kopceniem i tkz,trybem awaryjnym,2 tys,obr,min,i 50 km/h,a dziś odpaliłem go po 3 tyg,bezruchu,i czarna magia,auto jedzie bez problemu zero czarnego dymu itd.,pojezdzilem około 1h po miescie i nic,ale nadal swieci ten check i ta reszta,i już nie wiem oco tu biega,experci twierdza jedni ze to pompa paliwowa inni ze komputer sterujący silnikiem,a zeczywistosc pokazuje co innego,,,może ktoś tu ma podobne refleksje,
Szyszkowa - 29-07-2013, 15:34
Kolego- przyłóż się trochę do jakości swoich postów, to może o odpowiedź będzie łatwiej
S1JUMBO - 09-08-2013, 20:47
witam,o jaka to jakość chodzi bo nie kapuje,opisuje problem jaki mam i tyle,to co to ma wsolnego z jakoscia?
TangoKK - 10-08-2013, 09:03
S1JUMBO napisał/a: | witam,o jaka to jakość chodzi bo nie kapuje,opisuje problem jaki mam i tyle,to co to ma wsolnego z jakoscia? |
Kolega ma rację. Piszesz chaotycznie co utrudnia zrozumienie o co Ci tak właściwie chodzi. Na przykład "ale nadal swieci ten check i ta reszta" jaka reszta co tam jeszcze świeci?
S1JUMBO - 10-08-2013, 09:55 Temat postu: pompa niby, cala reszta nto kontrola trakcji bodajże,malo ważne ,ważne ten check engin,bo kolego widzocznie nie czytasz wszystkiego co napisałem,a pisałem wiele o tm moim przypadku,ze az mnie rece bola,bo spienia mnie ze najtęższe glowy tu czasem odpisują to sramto tamto,a w efekcie nie jest to,to o co chodzi,
Heilsberg - 10-08-2013, 10:32
To się kolego nie spieniaj, tylko skoro najtęższe głowy nie wiedzą a ciebie to denerwuje to zrób sam.
TangoKK - 10-08-2013, 10:44
OK, a jakie kody błędów pokazuje komputer, bo pisałeś wcześniej, że mechanik sprawdzał?
Od tego należy zacząć.
S1JUMBO - 10-08-2013, 11:15 Temat postu: pompa, witam,jak już pisałem wcześniej,pare tyg,temu,pojawil się czarny dym o do 2 tys,max obroty,bylem tu w okolicy u jedynego chyba który się tymi autami zajmuje i ma komputer do tego oryginalny,tak wiec było podobno 80% bledow,pokasowal ich trochę i były te kody typu Dge 48,35 i takie tam dziwne,wymienil od razu czujnik doładowania turbo,skasowal tsiaka i dalej była dupa,zostal tylko ten 48,bylem autem u pompiarza cus tam pogrzebal ze niby wyeliminowal ze to pompa,a ze to na 90% komputer,znow ten kolega Zbyszek pisze mi tu ze nigdy nie roszal komputera w tych autach,wiec auto stało w garażu około ponad miesiąc,odpalelem go 2 tyg temu i widze ze auto normalnie jedzie z tym ze ten check en,zaswieca się po kilku metrach jak dam więcej gazu,ale jedzie wmiare bez kopcenia i tych tylko 2 tys,obr,ale oczywiście to nie jest to tak czy siak,samo się niby cos zpizdzilo ale naprawić się chyba raczej nie naprawi,mysle moim zdaniem ze to nie pompa i nie komputer,ale nie wiem jeszcze co żeby od czegos konkretnego zacząć samemu,,,
Tonio80 - 10-08-2013, 12:24
Witaj.48 to błąd nastawnika dawki paliwa.
TangoKK - 10-08-2013, 12:50
U mnie wyglądało to bardzo podobnie. Samochód odpalał jeździł słabo, aż w pewnym momencie check zapalił się na stałe. Potem odpalić nie mogłem. Do nastawnika dostał się słynny syf ze zbiornika i zrobił zwarcie na cewce. Skończyło się wymianą pompy. Regeneracji nie robiłem, bo trzeba było wywalić 6 tysi. Sprowadziłem używkę z Anglii. Zapłaciłem 2 koła i misiek śmiga jak nowy, odpala od "pyknięcia" spalanie całkiem sensowne i nabrał werwy. A pierwsze problemy jakie były przed wymianą pompy to gorzej odpalał na ciepłym silniku. Myślałem, że to rozrusznik ale wymiana nic nie dała. Teraz wiem, że to już pompa zaczęła padać.
rafix81 - 10-08-2013, 16:24
a tak z ciekawości ile wam palą miśki?
Cyk - 11-08-2013, 20:51
przerabiałem to..
U mnie skończyło sie czyszczeniem nastawnika + zawór tps (e-pajero.pl)..
Szkoda ,że przez słabych fachowców i ich rady kupiłem dwa czujniki położenia wału w aso i tak 1100zł poszło na głupotę .
|
|
|