To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Którędy przebic sie do komory silnika z kablem?

shemrany - 23-08-2013, 12:47
Temat postu: Którędy przebic sie do komory silnika z kablem?
Witam! Jestem wlasnie w trakcie pracy nad swoim car audio i mam problem ... mianowicie nie wiem ktoredy przebic sie kablem do akumulatora. Probuje od strony pasazera za schowkiem ale jakos mi to nie wychodzi. Ma juz ktos w tym doswiadczenie? Robil juz cos takiego ze swoim Coltem. Czekam na rychla pomoc! Dzieki z gory!
placet - 23-08-2013, 15:36

Ja wraz z bratem tworzyłem podobne arcydzieło tyle że w CA0.
Przechodziłem właśnie za schowkiem.
Dokładnie tak jak tutaj

Jak widać po małym rozeznaniu w CJO jest podobnie:

Tak więc proponuję dobrać się właśnie tam w tym miejscu.
Jeśli przepychasz kabel od środka, i nie chce przejść postaraj się od strony silnika przecisnąć cieniutki kabelek a potem po nim pociągnąć kabel do wzmaczniacza.

Łysy88 - 21-09-2013, 21:28

A może ktoś poradzi jak przebić się do środka z zasilaniem w Galancie EA? Wersja z climatronikiem. W Colcie dało się przeciągnąć przewód za schowkiem ale tu nie widzę takiej możliwości.
milo - 22-09-2013, 13:12

W galancie jest guma koło przekładni kierowniczej i tamtędy też ciągnąłem zasilanie do wzmacniacza
Łysy88 - 22-09-2013, 16:39

milo napisał/a:
W galancie jest guma koło przekładni kierowniczej i tamtędy też ciągnąłem zasilanie do wzmacniacza

Da się przebić bez kanału czy trzeba się dostać od dołu?

milo - 22-09-2013, 17:32

Łysy88 napisał/a:

Tylko od góry dziecinnie proste :D

Łysy88 - 22-09-2013, 17:50

milo napisał/a:
Łysy88 napisał/a:

Tylko od góry dziecinnie proste :D

Już podejrzałem :) Faktycznie, idealne miejsce na przeprowadzenie przewodu! Dzięki wielkie!

mr.di - 03-08-2014, 22:45

Witam,

A w space starze którędy najlepiej się przebić do komory silnika, po za główną wiązką do której trzeba pół auta rozebrać po stronie pasażera

londolut - 04-08-2014, 12:16

Poszukaj takiej samej jajowatej zaślepki jak w CJ i reszcie - to bliźniacze konstrukcje. Szukaj albo pod schowkiem pasażera albo pod nogami kierowcy koło kolumny kierownicy.