To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.4 PB Automat czy warto???

LGV8V - 28-08-2013, 19:02
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.4 PB Automat czy warto???
Witam wszystkich :)

Zastanawiam się nad kupnem tego oto auta http://otomoto.pl/mitsubi...-C30321954.html

Rozmawiałem ze sprzedawcą mówi że nie ma problemu żeby jechać i sprawdzić samochodu w autoryzowanym serwisie.
Moje dylematy to:
1. Automatyczna skrzynia biegów, czy jest dość żywotna nie są problematyczne i ewentualnie kosztowne w naprawie? Jak radzą sobie z gazem? Jakie spalanie w porównaniu z automatem?
2. Wnętrze samochodu bez szału sama czerń i nic poza tym, do tego felgi + kołpaki.
3. Jak jest z nagłośnieniem w tych autach?

To raczej wszytko czekam na wasze zdanie na temat tego auta ;)

Iron.Falcon - 28-08-2013, 19:35

LGV8V napisał/a:
1. Automatyczna skrzynia biegów, czy jest dość żywotna nie są problematyczne i ewentualnie kosztowne w naprawie? Jak radzą sobie z gazem? Jakie spalanie w porównaniu z automatem?

w tym aucie cieszysz się fabrycznie niskim spalaniem... gaz nie podejdzie

LGV8V napisał/a:
2. Wnętrze samochodu bez szału sama czerń i nic poza tym, do tego felgi + kołpaki.

też tak widzę

LGV8V napisał/a:

4 głośniczki

LGV8V - 28-08-2013, 20:13

Iron.Falcon napisał/a:
LGV8V napisał/a:

w tym aucie cieszysz się fabrycznie niskim spalaniem... gaz nie podejdzie

LGV8V napisał/a:

też tak widzę

LGV8V napisał/a:

4 głośniczki

Dlaczego gaz nie podejdzie będą jakieś problemy w automacie?

Środek kiepski ale za taką cenę to może warto.?

Te 4 głośniczki to jakoś w miarę dobrze grają czy trzeba dołożyć?

Iron.Falcon - 28-08-2013, 20:26

LGV8V napisał/a:

dzisiejsze instalacje gazowe całkiem sprawnie sobie radzą z elektroniką automatów... a z takim galantowym to bez najmniejszych problemów. To autko ma jednak bezpośredni wtrysk paliwa i tu montaż gazu to nie taka prosta sprawa.
Możesz włożyć tu LPdi firmy Vialle... ma swoje wady i zalety ( Poczytaj sobie w necie ), a ceny od 7 tys w górę ( policz ile km musisz zrobić przy spalaniu benzyny na poziomie 8l aby się zwróciło )

LGV8V napisał/a:

nie bardzo rozumiem co więcej byś tam chciał. skóra wygląda na ładnie wyczyszczoną, podłoga wyodkurzana....

LGV8V napisał/a:

pytanie z cyklu czy miseczka C wystarczy czy trzeba dołożyć sylicon... a może sam push up. Mi starczają, ktoś inny powie, że to nie gra

LGV8V - 28-08-2013, 20:42

Iron.Falcon napisał/a:
LGV8V napisał/a:

dzisiejsze instalacje gazowe całkiem sprawnie sobie radzą z elektroniką automatów... a z takim galantowym to bez najmniejszych problemów. To autko ma jednak bezpośredni wtrysk paliwa i tu montaż gazu to nie taka prosta sprawa.
Możesz włożyć tu LPdi firmy Vialle... ma swoje wady i zalety ( Poczytaj sobie w necie ), a ceny od 7 tys w górę ( policz ile km musisz zrobić przy spalaniu benzyny na poziomie 8l aby się zwróciło )

LGV8V napisał/a:

nie bardzo rozumiem co więcej byś tam chciał. skóra wygląda na ładnie wyczyszczoną, podłoga wyodkurzana....

LGV8V napisał/a:

pytanie z cyklu czy miseczka C wystarczy czy trzeba dołożyć sylicon... a może sam push up. Mi starczają, ktoś inny powie, że to nie gra

Ten silnik w automacie będzie spalał średnio 8l czy min 8l? 8 litrów na benzynie z takim silnikiem to bardzo mało można rzec :)

Jeśli instalacja do tego silnika będzie kosztować 7 tyś. to na pewno nie ma sensu...

W sumie na pierwszy samochód może nie ma co zbytnio co wymagać.

Jedynie co właściciel zaznaczył to klocki hamulcowe są do wymiany i jeden wahacz ale dodał że wliczy to i zejdzie z ceny.

Co do tych automatów to są dosyć wytrzymałem i bez problemowe? Powiedzmy do 200tyś?

bbandi - 29-08-2013, 10:23

LGV8V napisał/a:
Co do tych automatów to są dosyć wytrzymałem i bez problemowe? Powiedzmy do 200tyś?

Raczej tak - ale ten ma "tylko" 135kkm :D , pewnie z ponad 200 skręcił.

Iron.Falcon - 29-08-2013, 10:26

bbandi napisał/a:
Raczej tak - wierzysz że prawie 15letnie auto za 8900 ma 135kkm .
u szkopa za takie perełki płaci się od 4000e w górę... no ale jak wiadomo tu ludzie mają kasę i stać ich dobrze zapłacić :lol:
fj_mike - 01-09-2013, 21:03

LGV8V, ogłoszenie wygasło.
Kolejne Twoje tematy muszą spełniać wymogi tego działu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247