To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - [CSx Ogólne] Wyciek z maglownicy. Pytanie o uszczelniacze.

lemac - 17-09-2013, 09:20
Temat postu: [CSx Ogólne] Wyciek z maglownicy. Pytanie o uszczelniacze.
Szanowni Koledzy.
Poziom niezadowolenia, który mam ostatnio z powodu posiadania Mitsubishi LANCER Sedan (CS_A) 2004r 2.0 CS9A 135KM sięgnął zenitu.
Nigdy nie starałem się oszczędzać na tym samochodzie i chciałem do niego kupować najlepsze rzeczy, najlepsze płyny itd.
Naprawa, którą ostatnio przeprowadziłem przewyższyła wartość samochodu dlatego postanowiłem trochę zaoszczędzić.
Powiedzcie mi czy w przypadku potrzeby regeneracji maglownicy można najpierw użyć płynu uszczelniającego?
A jeśli tak to jakiego? Oraz czy jest to dobry pomysł?

i może ktoś jeszcze wie dlaczego wszyscy w mojej okolicy chcą regenerować maglownice w cenie 700-900 PLN a jeden zakład pod Łodzią robi to za 450PLN
czy jest w tym jakiś haczyk?
http://www.przekladnia.com/oferta_cennik.php
pozdrawiam,
Tomasz

robertdg - 17-09-2013, 19:50

Przeciętny koszt regeneracji maglownicy zaczyna się od około 500zł brutto, w zakres takiej usługi przeważnie wchodzi, mycie magla, pomiar i szlif listwy zębatej, ponowny pomiar, nowe uszczelniacze, kontrola ciśnieniowa, ceny usług uzaleznione sa od regionu. Co do płynów uszczelniających, jezeli uszczelniacze sa poszarpane to żaden uszczelniacz nie da rady powstrzymać wycieku na listwie gdyż występuje tam wysokie ciśnienie, w najgorszym wypadku może uszkodzić rozdzielacz w maglownicy i dopiero wtedy się narobi bigos.
Iwonka - 18-09-2013, 17:34

jak ma byc tanio to po prostu dolewaj plyn no chyba ze leci jak z sita. I w tym czasie spokojnie zbieraj na regeneracje. Z "magicznymi' srodkami roznie bywa jak juz napisal robertdg

Strzelam ze haczyka specjalnego nie ma, raczej jest to kwestia polozenia geograficznego. Natomiast to czy sie uda w warsztacie X czy Y to juz zalezy od wieeeelu roznych czynnikow, najlepiej poszukac opinii acz i to sukcesu w 100% nie gwarantuje.

Warsztat oferujace regeneracje za 450 oferuje 12mies gwarancji z mozliwoscia przedluzenia do 24 (ciekawe za ile) wiec jest jakas szansa ze lipy nie odstawiaja

pozdr
Alex

krzychu - 19-09-2013, 06:51

A to 700-900 może jest wraz z demontażem/montażem?

W każdym razie co to powymieniałeś i jaki masz przebieg, że przekroczyło wartość samochodu?