To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - MSS DID KAROSERIA

darcun4 - 29-09-2013, 20:21
Temat postu: MSS DID KAROSERIA
Czy ktoś z kolegów to robił? Chodzi mi o zdemontowanie nawet samej skorupy. Czy wystarczy odkręcić śruby widoczne pod klapą bagażnika i przy nadkolach i wyszarpnąć? Może jakiś rysunek, fotki?[/b]
Bizi78 - 29-09-2013, 20:49

Ściągnij z forum serwis manual i poszukaj w dziale: body :D .
darcun4 - 29-09-2013, 21:52

Ok. Dzięki. Popatrzę i może coś dostrzegę.
Z tymi serwisówkami mam często problem, bo ja rocznik "rosyjskojęzyczny" a nie angielsko.... .
Bizi78 dzięki. Znalazłem w dziale 51.

16298 - 01-10-2013, 22:14

oprócz wymienionych przez Ciebie śrub , trzeba jeszcze odkręcić 3 śruby mocujące uchwyty zderzaka od środka. Widoczne są po zajrzeniu od spodu auta np. z kanału. Są jeszcze 2 śruby do odkręcenia. Dostęp do nich jest od wewnątrz bagażnika. Na bocznych ścianach bagażnika są plastikowe kratki wentylacyjne. Należy je zdjąć i w głębi zobaczymy śrubę do odkręcenia.
Napisz jak Ci poszło

darcun4 - 09-10-2013, 21:27

16298 dzięki za informacje. Zacząłem demontaż zanim przeczytałem Twojego posta i posiłkowałem się serwisówką ale udało mi się to zrobić i niczego nie pourywać.
Ale mam teraz kompletną "zagwozdkę". O ile czujniki cofania działają (po to była ściągana skorupa), o tyle pod oną skorupą nie znalazłem belki zderzaka :shock:
Tam faktycznie nic nie ma, czy komuś z poprzednich właścicieli już się przydała?

Bizi78 - 09-10-2013, 22:05

U mnie po demontażu zderzaka wygląda tak :mrgreen: .

futrzany - 10-10-2013, 16:09

z tyłu w żadnym nie ma belki
darcun4 - 10-10-2013, 19:59

Ok koledzy już rozumie. Nie dziwcie się moim może i głupim pytaniom i zdziwieniu ale ja kilka lat powoziłem vołovinką i tam pod zderzakiem nie było "pustego" miejsca.
Zresztą miałem dość przykrą okazję o tym się przekonać, gdy pewnego razu, pewna pani napadła Skodą Roomster moją vołovię i to od tyłu!!
Skoda wyglądała dość tragicznie, a jak tył mojego wozidełka pokazuję na fotkach. Wkleję jeszcze schemat tylnego zderzaka i proszę zwrócić uwagę, że jest coś takiego jak belka (nr 3), absorber (nr 5) i dopiero skorupa (nr 1).
Dlatego na zdjęciu Bizi78, pozwoliłem sobie zaznaczyć, czego mi wizualnie brakowało w moim aucie :oops:

Uploaded with ImageShack.us