To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Czy to wina imobilizera?

piotr25 - 30-09-2013, 16:18
Temat postu: [Cari 1.6] Czy to wina imobilizera?
Witam wszystkich miłośników Mitsubishi:D
Właścicielem tego modelu stałem się całkiem nie dawno no i od razu postał problem a mianowicie auto posiada imobilajzer w kluczyku...a kluczyk jest rozwalony i jakoś do tej pory palił normalnie i nie chcąc dorabiać nowego postanowiłem go naprawić sam a mianowicie go skleiłem klejem i teraz nie mogę odpalić...
tzn wkładam kluczy do stacyjki i jak przekręcam GASNĄ WSZYSTKIE KONTROLKI czy to jest winna imobilajzera????
Proszę o porady i od razu z góry dziękuje...

Bizi78 - 30-09-2013, 17:48

Może akumulator siadł :wink: .
JCH - 30-09-2013, 19:07

piotr25 napisał/a:
wkładam kluczy do stacyjki i jak przekręcam GASNĄ WSZYSTKIE KONTROLKI czy to jest winna imobilajzera?
Raczej nie. Gdyby "nawalił" immobilizer to byś kręcił, kręcił, kręcił..... a silnik by nie odpalał.
Raczej (tak jak pisze Rafał) coś z elektryką - akumulator, rozrusznik, połączenia elektryczne i masowe.... :roll:

daniel0011 - 30-09-2013, 20:14

Dobrze, że o tym piszes, bo mi właśnie peka powli kluczyk. Nie mam zapasowego więc trzeba wydać około 150zł na nowy :D
kamir - 30-09-2013, 21:04

piotr25, Sprawdź połączenia klem i połączenia masy w samochodzie, pewnie coś nie łączy.
piotr25 - 30-09-2013, 21:59

no więc koledzy tak jak piszecie nie było masy ja oczywiście na to nie wpadłem:D
ale kolega elektryk sprawę załatwił w 15min...
no ale dzięki za zainteresowanie