Off Topic - Wypożyczenie busa
xor - 04-10-2013, 15:17 Temat postu: Wypożyczenie busa Mam problem:(
Najpewniej kupię motocykl bez tablic, który będę musiał jakoś przytachać.
Kolejny problem: jestem w Warszawie, moto 300km w Polsce, a docelowo muszę go zawieźć w rodzinne strony, też koło 300 km od lokalizacji moto, tylko w inną stronę
W miśku nie mam haka, niestety u rodziny też z tym lipa.
Opcje:
1) wypożyczalnia samochodów, gdzie mogę pożyczyć busa i na pace przewieźć; musi być możliwość wypożyczenia w Warszawie, zwrotu w BB koszt z paliwem pewnie koło 800PLN
2) pojechać osobówką (koszt 300PLN), ugadać, zapłacić, a wyślą do BB specjalistycznym transportem (+350PLN); cholernie droga i czasochłonna zabawa...
3) dla ludzi o mocnych nerwach: zapłacić przelewem licząc na uczciwość sprzedawcy, wysyłka spedycją; koszt 350PLN, nie czasochłonne, wysoce ryzykowne
Pytanie:
macie doświadczenia z wypożyczalniami samochodów ? Czytam opinie to ludzie narzekają na cwaniakowanie wypożyczalnie - tzn. wmawiają uszkodzenia, które były (odpryski na szybie, etc). Dodatkowy wymóg - filie w Warszawie i Bielsku-Białej (lub okolicy). Taka jest np. Panek.
Jak ma ktoś jakieś alternatywne pomysły, to też proszę
EDIT: prawidłowo podliczyłem koszt wynajmu busa, wcześniej jakieś bielmo miałem na oczach, że mi wyszło 400... lipa, odpada
JCH - 04-10-2013, 20:20
Napisz konkretnie - gdzie stoi moto i gdzie trzeba je zawieźć. Może wtedy da się coś skojarzyć
xor napisał/a: | Jak ma ktoś jakieś alternatywne pomysły, to też proszę |
Jest znajomy z okolic Bielska, który czasem jeździ gdzieś w Polskę lawetą (pomoc drogowa). Musiałbym rozeznać czy kroją mu się jakieś wyjazdy ale myślę, że ciężko to będzie skoordynować I nie wiem czy na taką lawetę wejdzie np. osobowe auto + moto
Wypożyczyć busa lub auto z przyczepą z BB. Bus pojedzie po moto i wróci do BB.
Znajomy ma w dyspozycji Transita (Katowice), jak nic nie wymyślisz innego to mogę zapytać czy i za ile mógłby pojechać.
Kesz - 05-10-2013, 06:56
Za takie koszty to bym już hak założył, w przyszłości jak znalazł, ale to takie tylko rozważania, inaczej daj lokalnie ogłoszenie, tam gdzie stoi motocykl i gdzie mieszkasz, może gdzieś trafi się okazja.
xor - 05-10-2013, 12:08
Rozważałem i założenia haka, ale wyjazd już w poniedziałek, nie mam ochoty się babrać.
Udało się znegocjować cenę motocykla, to się akurat wyrówna za paliwo
Przejadę się krajoznawczo, a moto do mnie pojedzie specjalistyczną spedycją.
Dziękuję za chęć pomocy
Kesz - 05-10-2013, 13:00
Jasne, robota, przegląd, a do motorka się śpieszysz, chociaż sezon zamknęli już tydzień temu Udanego zakupu.
xor - 06-10-2013, 09:26
Gdzie zamknęli, tam zamknęli - dla mnie sezon się właśnie rozpoczyna !
Tylko krótki będzie...
|
|
|