Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypożyczenie busa
Autor Wiadomość
xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-10-2013, 15:17   Wypożyczenie busa

Mam problem:(
Najpewniej kupię motocykl bez tablic, który będę musiał jakoś przytachać.
Kolejny problem: jestem w Warszawie, moto 300km w Polsce, a docelowo muszę go zawieźć w rodzinne strony, też koło 300 km od lokalizacji moto, tylko w inną stronę :)

W miśku nie mam haka, niestety u rodziny też z tym lipa.

Opcje:
1) wypożyczalnia samochodów, gdzie mogę pożyczyć busa i na pace przewieźć; musi być możliwość wypożyczenia w Warszawie, zwrotu w BB koszt z paliwem pewnie koło 800PLN :P
2) pojechać osobówką (koszt 300PLN), ugadać, zapłacić, a wyślą do BB specjalistycznym transportem (+350PLN); cholernie droga i czasochłonna zabawa...
3) dla ludzi o mocnych nerwach: zapłacić przelewem licząc na uczciwość sprzedawcy, wysyłka spedycją; koszt 350PLN, nie czasochłonne, wysoce ryzykowne ;)

Pytanie:
macie doświadczenia z wypożyczalniami samochodów ? Czytam opinie to ludzie narzekają na cwaniakowanie wypożyczalnie - tzn. wmawiają uszkodzenia, które były (odpryski na szybie, etc). Dodatkowy wymóg - filie w Warszawie i Bielsku-Białej (lub okolicy). Taka jest np. Panek.

Jak ma ktoś jakieś alternatywne pomysły, to też proszę :)

EDIT: prawidłowo podliczyłem koszt wynajmu busa, wcześniej jakieś bielmo miałem na oczach, że mi wyszło 400... lipa, odpada :(

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 04-10-2013, 20:20   

Napisz konkretnie - gdzie stoi moto i gdzie trzeba je zawieźć. Może wtedy da się coś skojarzyć :roll:
xor napisał/a:
Jak ma ktoś jakieś alternatywne pomysły, to też proszę

Jest znajomy z okolic Bielska, który czasem jeździ gdzieś w Polskę lawetą (pomoc drogowa). Musiałbym rozeznać czy kroją mu się jakieś wyjazdy ale myślę, że ciężko to będzie skoordynować :roll: I nie wiem czy na taką lawetę wejdzie np. osobowe auto + moto :dontknow:

Wypożyczyć busa lub auto z przyczepą z BB. Bus pojedzie po moto i wróci do BB.
Znajomy ma w dyspozycji Transita (Katowice), jak nic nie wymyślisz innego to mogę zapytać czy i za ile mógłby pojechać.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Kesz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 05-10-2013, 06:56   

Za takie koszty to bym już hak założył, w przyszłości jak znalazł, ale to takie tylko rozważania, inaczej daj lokalnie ogłoszenie, tam gdzie stoi motocykl i gdzie mieszkasz, może gdzieś trafi się okazja.

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Wysłany: 05-10-2013, 12:08   

Rozważałem i założenia haka, ale wyjazd już w poniedziałek, nie mam ochoty się babrać.
Udało się znegocjować cenę motocykla, to się akurat wyrówna za paliwo ;)
Przejadę się krajoznawczo, a moto do mnie pojedzie specjalistyczną spedycją.

Dziękuję za chęć pomocy :)

Kesz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 05-10-2013, 13:00   

Jasne, robota, przegląd, a do motorka się śpieszysz, chociaż sezon zamknęli już tydzień temu :) Udanego zakupu.

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Wysłany: 06-10-2013, 09:26   

Gdzie zamknęli, tam zamknęli - dla mnie sezon się właśnie rozpoczyna !
Tylko krótki będzie...
:P

Odpowiedz do tematu