To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - wskaznik temp

oloolosz - 05-10-2013, 23:50
Temat postu: wskaznik temp
witam
jakies 4 tygodnie temu zobaczyłem ze wskaznik temp podnosi sie do normalnego, pionowego stanu razem z dodawaniem gazu,gdy odejme, opada.robi to w czasie jazdy,na postoju mimo,że jest nagrzany,niereaguje na gaz i jest opadniety,nawet w czasie jazdy jak nacisne sprzęgło i dodaje gazu niereaguje na gaz.natomiast jak cofam to wraz z dodaniem gazu,wsaznik opada.
dodam, ze miesiac temu robiony był rozrzad i wymieniony ponoć termostat,co myslicie?

robertdg - 06-10-2013, 09:44

Może być kiepskiej jakości termostat, warto byłoby to sprawdzić skoro problemy zaczęly się od czasu jego wymiany
oloolosz - 06-10-2013, 22:22

termostat by niereagowałchyba na dodowanie gazu chyba,moze to cos z pompa?
robertdg - 07-10-2013, 08:47

Płyn chłodniczy w obiegu reaguje na pedał gazu poprzez udział pompy wody.
cns80 - 07-10-2013, 10:01

Jak płynu jest za mało to tak czasem bywa :)
oloolosz - 08-10-2013, 00:24

plynu dosc jest,wsaznik reaguje tylko podczas jazdy
plecho1 - 08-10-2013, 07:07

U mnie był podobny problem, obluzowało się mocowanie konnektora do czujnika temperatury na który wpina się kabel od czujnika. Ja to zlutowałem ale można też wymienić czujnik. Łatwo to sprawdzić, wystarczy zobaczyć, czy konnektor można obrócić na nicie który go trzyma. Jeśli tak to na pewno masz taki sam problem. Problem też częściej występował podczas jazdy bo wtedy bardziej się porusza silnik względem karoserii przez co to wadliwe połączenie też się bardziej poruszało.
oloolosz - 15-10-2013, 19:36

dzieki za info,a czemu na wstecznym wskazówka pokazuje normalnie a jak dodam gazu to opada,czyli odwrotnie niz w czasie jazdy do przodu