Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Jaki tłumik końcowy
KRASNAL - 18-10-2013, 21:15 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Jaki tłumik końcowy Witam
Tak jak w temacie mam pytanie odnośnie tłumika końcowego. Chcę kupić tłumik ponieważ stary się rozpada a chciał bym żeby nowy miał troszkę z basu. Najlepiej dwururka żeby wyglądał jak seria. Nie chcę kupować dedykowane po jakieś 600zł tylko uniwersalny który będzie można zastąpić ori.
Macie jakieś propozycje?
Myślalem o tym ale czy podejdzie?
http://allegro.pl/tlumik-...3628875239.html
racenty - 19-10-2013, 05:47
Miałem podobny, wyleciał bo to nie tłumik tylko "kupa huku". W środku strasznie było go słychać i nie można było rozmawiać. Siedząc z przodu było ciężko, siedząc z przodu i mówiąc do os. z tyłu było to niemożliwe.
DarknesS - 19-10-2013, 09:09
Ja posiadam ten zestaw: http://izawit.home.pl/iza...iecej,3066.html
Całość z montażem wyszła mnie ok 550zł a robiłem kompletny wydech od silnika (wraz z giętkim) po końcowy. Posiadam już go ok roku i mogę teraz wydać ocenę = warto było Delikatnie mruczy, nie koroduje i co najważniejsze był w odpowiedniej dla mnie cenie
RoBSoN_97 - 31-10-2013, 11:11
DarknesS ale to nie jest ori układ wydechowy do Cari lub zamiennik? A tak to wygląda tak więc skąd, albo co Ci tam mrączy? Może kot jakiś Ci się zadomowił i mruczy (oczywiście żart )
KRASNAL ja z czystym sumieniem mogę Ci polecić tłumik jaki ja mam: MAGNAFLOW, jeżdżę już na nim chyba ze trzy lata i jest elegancko zarówno wizualnie i dźwiękowo. Wymieniłem bo ta wystająca rurka w ori wydechu wygląda okropnie jakby ktos kijek wsadził, choć wydech w pełni sprawny i nie pordzewiały fabryczny mam, leży na półce
Jak wybierałem tłumik końcowy patrzyłem na dedykowany Ultera, ale wtedy co ja brałem był tylko z jedną końcówką i średnio mi się podobał no i cena mnie jeszcze zniechęciła i wybrałem Magnaflow z dwiema eliptycznymi końcówkami, taki kształt mi się od zawsze podobał.
Posłuchać mojego tłumik możesz zawsze na spocie, a nawet można się przejechać to sprawdzisz. Dodam od siebie, że fajny i przyjemny basik jest jak się rozpędza z wolnych obrotów do 2,5-3tys. obrotów oraz na wyższych obrotach na niższych biegach. W trasie go niewiele słychać. Czyli chodzi jak na życzenie i słychać wtedy kiedy trzeba
Lookash19 - 25-11-2013, 13:02
Ja kupiłem na all używanego remusa z demontażu (100% oryginał) jeźdzę na nim prawie 2lata. bardzo ładny pomruk, bez przesadyzmu. zapłaciłem za całość z wysyłką i wymianą 300zł. wg mnie lepiej poszukać takiego czegoś - nieraz się trafiają, albo kupić jakiegoś ULTERa (bardzo porządne wydechy) i nalepiej od razy dedykowany
SHARK1979 - 26-11-2013, 13:44
Lookash19 napisał/a: | kupić jakiegoś ULTERa |
Fajne wydeszki miałem takie coś w Nissanie i gitara
Mbawu - 23-12-2013, 13:11
Ja w swojej Carismie mam zamontowany taki http://allegro.pl/tlumi-m...3761456396.html tylko to juz nie będzie seria , co to głosności hmm obroty 3000 wtedy zaczyna go słychać .
http://imageshack.us/photo/my-images/850/ljf5.jpg/ oto fotka jak siedzi w Carismie
też zastanawiałem się nad koncówkami samymi ultera albo całym wydechem do Carismy ale cena 600 złoty troszkę mnie przerazała
mateelv - 23-12-2013, 16:30
Masz jakiś filmik? Posłuchałbym jak daje u Ciebie
lukaszpl - 24-12-2013, 20:51
IMO słabo to wygląda U mnie "dwururka" 2x80mm wygląda lepiej i ładniej wypełnia miejsce w wycięciu zderzaka.
SHARK1979 - 07-01-2014, 13:29
lukaszpl napisał/a: | U mnie "dwururka" 2x80mm wygląda lepiej i ładniej wypełnia miejsce w wycięciu zderzaka. |
W GDI tylko 2 kominy
mateelv - 22-01-2014, 00:18
Panowie, czy można bez problemu ciachnąć rurę wydechu prawie przy samym tłumiku? Planuję umieścić na jej miejscu nierdzewną końcówkę, bo w mojej Cari 1.6 obecnie istnieje tylko pojedyncza pierdziawka, która mi się po prostu nie podoba.
Miejsce potencjalnego ciachania zaznaczone na czerwono ^ ^
robertdg - 22-01-2014, 01:06
Można a raczej trzeba skoro chcesz wizualnie upiekszyć
SHARK1979 - 25-01-2014, 14:29
mateelv napisał/a: | Panowie, czy można bez problemu ciachnąć rurę wydechu prawie przy samym tłumiku? |
Jak chcesz wspawać to spox a jeśli chcesz wsadzić tak jak ja końcówki montowane na zasadzie ścisku to pozostaw troszkę większy kawałek by było do czego dokręcić
mateelv - 26-01-2014, 14:21
Dzięki panowie, w poniedziałek Cari idzie na kanał, zobaczymy co wyjdzie z tej nowej dwururki
|
|
|