To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS GDI] Reflektory po LF do ss przed LF

Rideee - 23-10-2013, 19:53
Temat postu: [MSS GDI] Reflektory po LF do ss przed LF
Witam wszystkich bardzo serdecznie ;) .

Moje pytanie brzmi, czy reflektory przednie z SS po lifcie, będą pasowały do SS przed liftingiem?

W moim aucie (99') widzę że są oddzielone od kierunków, aczkolwiek wyglądają podobnie, może jest możliwość zamontowania tych nowszych w moim leciwym autku?

Przy okazji zapytam może jeszcze o elementy karoserii jak i wnętrza, jak to wygląda jeśli chodzi o wymianę plug&play zachowując w.w. zasadę po lf -> przed lf?

Dziękuję z góry za odpowiedzi.
PS: szukałem podobnych tematów, lecz szukajka na phpbb to temat rzeka.
Pozdrawiam Michał.

pablo eldiablo - 23-10-2013, 21:38

Przednie lampy nie będą pasować, tylne powinny p&p.
Detali wnętrza moim zdaniem nie warto przekładać z poliftowych do starszych, bo starsze są IMO staranniej zrobione (miałem z '99 i potem '04). W starszym schowki są wewnątrz flokowane, wszystkie kieszenie w drzwiach, konsoli centralnej miały gumowe wkładki, wszystkie śrubki miały zaślepione łby (np. przy osłonkach przeciwsłonecznych) - a w nowych księgowi się wzięli do roboty... ;-)

emjot - 23-10-2013, 23:28

Ponadto zobacz ile kosztują... wszystko do polifta sporo droższe...
Rideee - 24-10-2013, 02:37

Ok dzięki, to może ktoś się orientuje gdzie znajdę jakieś reflektory do przodu, wyglądające trochę lepiej, w ogóle rewelacja by było jakby były czarne w środku.
kisian - 24-10-2013, 09:57

Przednie lampy musiałbyś wymienić zapewne wraz ze zderzakiem i w tedy powinny pasować. Nie mierzyłem ale swój osąd wyciągam z tego że części blacharskie nie uległy zmianie w ramach liftingu.
Rideee - 24-10-2013, 18:08

Hmm dzięki bardzo, w przyszłości planowałem "regeneracje" zderzaków, może coś pomyślę w tym zakresie.
futrzany - 24-10-2013, 19:25

problem jest z błotnikami przednimi a nie zderzakiem , są inaczej mocowane i tu jest pies pogrzebany
emjot - 25-10-2013, 13:20

Blacharka zdecydowanie się zmieniła. Wystarczy stanąć obok egzemplarza poliftowego i ocenić różnice. Zderzak i błotniki na pewno, być może też to co jest pod błotnikami. Gra chyba nie warta świeczki. Mi się bryła MSS podoba przed czy po lifcie. Ze względu na ceny i dostępność części blacharskich, chyba nawet wolałbym mieć przedlifta. Zanim natknąłem się na wątek o regeneracji reflektorów myślałem nad ich wymianą - ale odpuściłem ze względu na cenę. A do przedlifta było tego dużo i w dużo lepszych cenach.
Rideee - 25-10-2013, 20:07

i tak tez chyba zrobię, zwykła regeneracja starych reflektorów. Ale dzięki bardzo ;)
RaVciO - 25-10-2013, 20:46

Odnośnie regeneracji reflektorów to przypuszczam, że kolega ma na myśli zewnętrzną ich część.
Jak to zrobić (i kilka innych rzeczy) możesz znaleźć w temacie Zrób to Sam http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=75084

Rideee - 25-10-2013, 20:52

Oczywiście że zewnętrzną, dzięki za link ;)
Paweł W. - 24-07-2014, 11:28
Temat postu: Reflektory, stare-nowe.
Witaj,

Przyłączam się, gdyż mnie też b.podobają się lampy poliftowe a mam stary typ SS. Ja zrobiłem sobie, jednak, "brewki", tj. listewki na lampy i przyznaję że wygląda to świetnie, moim zdaniem, rzecz jasna. Przyślę Ci fotografie, we wolnej chwili.
Jest jeszcze jedna bardzo istotna rzecz, mianowicie, reflektory w SS po liftingu bardzo szybko robią się matowe, stwierdziłem to niemal w każdym poliftingowym aucie SS jakie miałem przyjemność oglądać.

Najserdeczniej Pozdrawiam.
Paweł W.

peesha - 06-06-2015, 13:10
Temat postu: Miałem stłuczke, wymiana części
Witam
Mam problem, ostatnio najechał na mnie inny samochód i narobił troszkę szkód.
Otóż, mam do wymiany lampy przednie i zderzak. Reszta elementów do wypolerowania.
Czy jest możliwość wymiany zderzaka i lamp na te po lifcie ?
Mój MSS 1.9 DiD 2001 rok przed liftem.