Sigma/Diamante Techniczne - Chłodnica oleju
margac - 14-11-2013, 21:10 Temat postu: Chłodnica oleju Drodzy Mitsumaniacy!
Gdzie znaleźć jakiś rysunek, schemat, opis przewodów prowadzących do i od chłodnicy oleju (Sigma 24V '93)?
Miałem niemiły przypadek, stuknąłem lekko do auta przede mną. Uderzenie było na tyle lekkie i tak "centralne", że nie mam żadnego śladu. Jednak niestety rozciekło się coś w okolicy chłodnicy oleju, lub sama chłodnica. Wyciek nie jest wielki i kapie tylko po rozgrzaniu auta. Stawiam raczej na jakieś złącze. Czy ktoś już robił coś kiedyś z tą chłodnicą, przewodami itp? Jak mocno trzeba rozbierać auto, żeby się tam dostać? Jak wyglądają okucia przewodów? Wolę popytać zanim zabiorę się za rozbiórkę. Czy jest jakiś zawór w układzie, który otwiera obieg oleju do chłodnicy po wzroście temperatury, czy olej krąży tam cały czas? Jak myślicie, czy gdyby po rozbiórce okazało się, że nie da się tego od razu naprawić, trzeba dorobić wąż itp. , to czy można zamknąć jakoś obieg oleju(np. gumowym wężem) i jeździć chwilowo bez chłodnicy oleju? Może ktoś wie, gdzie można kupić węże lub chłodnicę. Pytam na zapas, bo może poluzowało się jakieś złącze, na co mocno liczę.... Pozdrawiam.
Bizi78 - 14-11-2013, 21:30
margac napisał/a: | Gdzie znaleźć jakiś rysunek, schemat, opis przewodów prowadzących do i od chłodnicy oleju (Sigma 24V '93)? |
Sprawdź na stronce .
lukasz12 - 15-11-2013, 02:11
Dostęp do chłodnicy masz po zdjęciu zderzaka. Pozbycie się jej jest jak najbardziej możliwe, na rynek amerykański jej nie montowano. O ile dobrze się orientuję to po prostu jest różnica w przyłączu filtra oleju, albo nawet jest ono takie samo tylko tam po prostu zaślepki. Najlepiej spojrzeć tam z kanału.
[ Dodano: 19-11-2013, 11:25 ]
Oto i schemat:
|
|
|