To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - Sigma nie wkreca sie na oborty i gasnie

GóR3K - 18-12-2013, 12:33
Temat postu: Sigma nie wkreca sie na oborty i gasnie
Witam, mam problem mianowicie moja sigma , wkręca sie nie równo na obroty przy wciśniętym do oporu pedałem gazu, jeżeli dodaje powoli jakoś sie wkręca, słychać ewidentnie ze nie pali na wszystkie gary.Świece nowe ngk r ,nowe przewody,kopułka i palec wyczyszczone . ostatnio był tez problem z odpaleniem. Jakies sugestie ? bo od 3 tyogodni nie jeżdze.gdzie jest czujnik polozenia walu i inne czujniki ktore moga miec wpływ na prace silnika czytajac kilka podobnych tematów na forum ?
mam filmiki z pracy silnika tylko nie wiem jak wrzucic na forum.podmieniona przeplywka lecz bez zmian.

p.s powodem dziwnej pracy i problemem z odpalaniem mogą byc wywalone uszczelniacze na wale ? bo leje mi olejem równo i jestem przed wymiana i tu pytanie jakie najlepsze i jaki filtr paliwa polecacie ? rozrzad w 12v ma 149 zebów ?

wojtas - 18-12-2013, 18:18

Osobiście wymieniłbym kopułkę i palec, oraz sprawdził ustawienie rozrządu.
angelos - 18-12-2013, 18:50

ECU pokazuję jakieś błędy?
GóR3K - 19-12-2013, 17:04

angelos napisał/a:
ECU pokazuję jakieś błędy?

Silnik ma straszne problemy z odpaleniem, i co jakis czas słychać cos takiego jak by go blokowało przed odpalenie. jak sprawdzić bledy?(dioda ?ale w ktore piny) gdzie jest czujnik położenia wału i tps ?

BTW mam w pogotowiu 24v z wymienionym rozrządem,olejem,filtrami i uszczelkami i uszczelniaczami i zastanawiam sie czy nie przerzucić,ale nie wiem jak się do tego zabrać jakie problemy mogą byc i na co zwrócić uwagę, a do serwisu czy warsztatu nie oddam bo krzyczą straszne sumy . :)

syski - 19-12-2013, 21:15

Tak jak pisał Wojtas , sprawdź ustawienie rozrządu, a jak nie wiesz jak się zabrać do przełożenia silnika, to po prostu się nie zabieraj, na odległość można sobie pilotem programy zmieniać a nie diagnozować usterki w aucie które nie wiadomo co przeszło kto w nim i czy cokolwiek serwisował.Polacy nie maja pieniędzy na dobry serwis pojeżdżą ile się da i jak coś zaczyna szwankować sprzedają młodym zapaleńcom i wracamy do początku...
lukasz12 - 19-12-2013, 23:41

GóR3K napisał/a:
jak sprawdzić bledy?(dioda ?ale w ktore piny)

GóR3K napisał/a:
gdzie jest czujnik położenia wału

A TPSa sobie poszukaj, podpowiedź
hint: translate.google.com -> http://translate.google.p...sition%20sensor

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

GóR3K - 20-12-2013, 11:52

lukasz wielkie dxieki z tym ze mam wlasnie problem z porbaniem tych serwisowek bo wyskakuje mi blad. jak by byl ktos w stanoe mi to na email przeslac. gorka63@vp.pl
lukasz12 - 20-12-2013, 13:49

GóR3K napisał/a:
lukasz wielkie dxieki z tym ze mam wlasnie problem z porbaniem tych serwisowek bo wyskakuje mi blad. jak by byl ktos w stanoe mi to na email przeslac. gorka63@vp.pl

Jaki błąd wyskakuje??