[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Demontaż plastików tylnej klapy w SB
mazin - 29-12-2013, 12:38 Temat postu: Demontaż plastików tylnej klapy w SB Podpowie ktoś z Was jak zdjąć plastik z tylnej klapy w sportbacku? Kamerka cofania zaczęła "świrować" tj. działa/nie działa - podejrzewam kabelek lub wtyczkę, ale żeby się do niej dobrać, trzeba rozebrać tylną klapę. Nie chcę połamać zaczepów tapicerki, dlatego chciałbym znać ich lokalizację. Klapki "irewizyjne", tj. te od żarówek zdjąłem, ale niewiele to pomogło. Wszelkie podpowiedzi mile widziane - gdzie ciągnąć, co podważyć itp.
Rafi30 - 29-12-2013, 17:15 Temat postu: Demontaż plastików tylnej klapy w SB Chciałbym podpiąć się pod temat, gdyż mam w planach zamontowanie kamerki cofania.
Cenne informacje na temat tylnej klapy w SB mile widziane.
Bizi78 - 29-12-2013, 22:04
Polecam serwis manual z forum, plik 52a .
Rafi30 - 30-12-2013, 19:31 Temat postu: Demontaż plastików tylnej klapy w SB Podczas szukania widocznie mi gdzieś umknął ten manual, wielkie dzięki na pewno się przyda.
Skoro już jesteśmy przy kamerze, to mam prośbę do "mazin" byłbyś tak dobry i podał model kamerki oraz miejsce zamontowania (może być nawet fotka), bo na forum jest dużo na ten temat ale tylko odnośnie sedana.
mazin - 30-12-2013, 21:44 Temat postu: Re: Demontaż plastików tylnej klapy w SB Bizi78, najprostsze rozwiązania okazuja się najtrudniejsze, przecież mam manuala, ale nie pomyślałem, żeby zajrzeć w każdym razie dzięki!
Rafi30, jak mam kamerkę od outlandera, pasuje bez problemu, ale trzeba wykręcić jedną ze śrubek mocujących obudowę. Podejrzewam, że to może być powód problemów, tj rozszczelnienie i zawilgocenie - ale nie będę wiedział, dopóki nie zdemontuje i obejrzę. Sprawdzę, wysuszę (jeśli to jest powód), objadę silikonem i wróci na miejsce
Montaż w dziurze nad tablicą,obok lampek - tej najbardziej na lewo.
Rafi30 - 02-01-2014, 17:36 Temat postu: Demontaż plastików tylnej klapy w SB Wielkie dzięki za info, jak będę już tak daleko z zakładaniem kamery to na pewno założę nowy temat z przebiegiem sprawy, jak i również w sprawie samego podłączenia do stacji MMCS bo to też zagadka dla mnie.
A na razie dzięki
MitsuLans - 14-04-2018, 04:20 Temat postu: Demontaż listwy pl;astikowej z klapy bagażnika Sportback Z góry przepraszam jeśli nie ten dział...
Poszukuję jakiejś łopatologicznej instrukcji jak zdemontować plastikowa osłonę klapy bagażnika w Mitsubishi Lancer Sportback....
Najlepiej obrazkowo?
Nie chcę trwale uszkodzić zaczepów, i itepe....
Ktoś? Coś?
muka997 - 14-04-2018, 07:00
zaglądałeś tu:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84531
a tutaj piękny tutorial na strzale:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=98228
|
|
|