To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - Hi Flow Catalytic Converter zamiast katalizatora?

france25 - 04-01-2014, 21:10
Temat postu: Hi Flow Catalytic Converter zamiast katalizatora?
Mam 2 pytania

w 1g gs jest 1 sonda czy 2 ? jesli 2 to gdzie jest druga ?

i czy ta rura jest zamiast katalizatora ?

TUTAJ LINK

kon - 09-01-2014, 21:02

W 1G GS jest tylko jedna sonda lambda w kolektorze wydechowym. Jeśli ci się posypała użyj zamiennika firmy NGK lub kup tak jak ja orginał firmy Denso ostrzegam jednak że kosztuje 294 zł
france25 - 10-01-2014, 00:23

a sonda jak sie kupuje jest odrazu z tym kabelkiem ?
kon - 11-01-2014, 20:03

Niezależnie od tego czy kupisz oryginalną sondę Denso czy zamiennik NGK nie dostaniesz z zarobioną wtyczką. Dostaniesz sondę z przewodami ale bez wtyczki na końcu ,razem z zestawem dostaniesz zaciski do przewodów (ponieważ przewodów tych nie wolno lutować -za duża temperatura przy kolektorze wydechowym mogła by stopić luty) za ich pomocą zaciskasz stare przewody z wtyczką z przewodami z nowej sondy lambda i gotowe. Operacja jest bardzo prosta dostaniesz instrukcje w pudełku jak to zrobić i jeszcze zapewne smar miedziowy na gwint do sondy lambda zeby sie ladnie wkrecila i pozniej dalo sie ja ewentualnie wykrecic.
Futrzakowaty - 13-01-2014, 17:28

Sorki ale sondę dedykowaną dostajesz z wtyczką i polecam tylko takie a nie uniwersalne. A z lutowaniem to nie chodzi o temperaturę bo można by było dać lut twardy, tylko o to, żę jednym przewodem dochodzi powietrze referencyjne a lut zakłuca transport.