To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Zaślepka zderzaka

xor - 26-01-2007, 13:42
Temat postu: Zaślepka zderzaka
Czy zaślepka zderzaka Sport Edition jest dokładnie taka sama jak od Avance ? Szukam do mojego SE (zgubiona jak autko jechało z Niemiec w te wichury).
I może ktoś z Was ma takową na zbyciu, bądź chociaż wie gdzie jej szukać ?

JaGrab3 - 26-01-2007, 15:23

Noo mi tez by ie przydała ...
xcracing - 27-01-2007, 09:27

Zaślepka od SE jest niestety inna niż od Avance'a, z tego co pamiętam mniejsza trochę.
Szukanie łatwe nie będzie niestety ale próbować warto.
W ostateczności można spróbować spreparować sobie samemu takie coś z blachy, przy odrobinie zaangażowania efekt może być bardzo dobry.
Ja tak właśnie zrobiłem :)

Marcino - 28-01-2007, 13:16

Tez mamzamiar dorobić soebie z blachy zaslepki do halogenów bo nie mam zadnej. Samych nie chca sprzedawac. Jakieś sugestie jak to najlepiej zrobić, z czego co i jak?

Pozdrawiam

xcracing - 28-01-2007, 13:29

Marcino Xor miał na myśli zaślepkę którą monuje się na spodzie zderzaka na środku, występuje to z zderzakach od wersji Avance i Sport Edition.
Jeśli chodzi o zaślepki halogenów, to chodził mi po głowie kiedyś taki pomysł żeby zrobić takie zaślepki z karbowanej pleksi i pomalować ją od spodu na srebrno. Powinno wyglądać poprawnie.

xor - 28-01-2007, 14:31

O ile mnie pamięć nie zawodzi zaślepki do halogenów widziałem gdzieś w necie w sklepie z cz. używanymi.
Marcino - 28-01-2007, 18:42

A z osłonąsilnika sie ktoś spotkał?? Macie takie w swoich galantach? Mnie chodzi po głowie dorobienie z blachy alu..
POzdr

tomo85 - 29-01-2007, 08:55

Najlepszy sposób to pożyczyć od kogoś i zrobić plastikowy /czy jakiś tam/ odlew /najlepiej 2 na zapas/ w zakładzie który zajmuje sie formami plastikowymi.
Sam pozyczałem kumplowi więc napewno się da zrobić.
A problem jest chyba ogólny bo często sie spotyka gale bez środkowej zaslepki.

pablodc - 18-01-2009, 02:00
Temat postu: Zaślepka przedniego zderzaka EA5A Sport Edition '99
Witam!
Czy ktoś wie czy zaślepka przedniego zderzaka (ta pod uchwyt do holowania) występuje jako część zamienna, czy mozna dostać ją tylko w komplecie ze zderzakiem. Niestety dziś zdarzyło mi się ją urwać-zgubić i obawiam sie że będę miał problem ze znalezieniem podobnej.
p.s. może ktoś ma taką do odsprzedania?

Dzięki i pozdrawiam!

tomekrvf - 18-01-2009, 10:24

pablodc napisał/a:
Czy ktoś wie czy zaślepka przedniego zderzaka (ta pod uchwyt do holowania) występuje jako część zamienna

Występuje. Nowa w kolorze samochodu jest do kupienia w ASO za 210PLN.

pablodc - 18-01-2009, 11:10

Wielkie dzięki za pomoc.
5eba - 25-01-2009, 14:44

tomekrvf napisał/a:
pablodc napisał/a:
Czy ktoś wie czy zaślepka przedniego zderzaka (ta pod uchwyt do holowania) występuje jako część zamienna

Występuje. Nowa w kolorze samochodu jest do kupienia w ASO za 210PLN.

No wlasnie bylem w aso i mi powiedzial,ze nie lakierowana bedzie :( i cena wlasnie cos ok 210zl . Chcialem zamowic ale za nie lakierowana to jednak za duzo $$ A moze u mnie w ASO cos popierdzielili??

pablodc - 25-01-2009, 17:41

Sam dzwonilem do ASO w Krakowie i zawołali 230pln. Spytałem czy lekierowana, odpowiedzieli mi że jeżeli szukali po VIN to pewnie tak. Jak będzie lakierowana to się chyba skuszę, jeżeli nie to będę szukała okazji bo taka cena za kawałeczek bezbarwnego palstiku to masakryczne przegięcie....
biti - 25-01-2009, 20:32

kilka miesiecy temu mialem okazje zakupic ten kawalek plastiku w aso w poznaniu. przy skladaniu zamowienia pan tez cos wspomnial, ze nie bedzie lakierowana. dobierana byla oczywiscie przez vin i jak sie okazalo jest w kolorze nadwozia. mysle, ze tak jest w kazdym przypadku, takze pewno z czyjegos niedoinformowania wynika, ze powiedzial, ze zaslepka nie bedzie pod kolor nadwozia.
tomekrvf - 25-01-2009, 20:59

5eba napisał/a:
Chcialem zamowic ale za nie lakierowana to jednak za duzo $$ A moze u mnie w ASO cos popierdzielili??

Zaślepka jest w kolorze nadwozia. Nie trzeba jej lakierować.