[97-04]Galant EAxA/W - Proszę o rozszyfrowanie zdjęcia
bialyjayz - 09-02-2014, 01:11 Temat postu: Proszę o rozszyfrowanie zdjęcia
Chciałbym aby ktoś wyjaśnił i opisał do czego służą żarówki które zaznaczyłem na zdjęciu, bo już zgupiałem. Dodatkowo co i gdzie ewentualnie sprawdzić jeśli nie działają oba "znaki zapytania".
WreX - 09-02-2014, 01:24
Tam gdzie masz "drogowe i mijania" to są tylko mijania, drogowe są tam gdzie masz "???", postojowe się znajdują zaraz obok mijania. Po prostu nie jest to rozwiązane, w stylu żarówek h4 gdzie masz i mijania i drogowe na jednej żarówce i w jednym odbłyśniku, tylko mamy H7 na mijania a na drogowych h1 w oddzielnych odbłyśnikach.
bialyjayz - 09-02-2014, 02:38
czyli H7 nie daje świateł długich a tylko krótkie, a znów ta malutka pod H7 daje światło długie ? Tak to zrozumiałem.
komarsnk - 09-02-2014, 02:53
bialyjayz, nie wiem co dziś piłeś ale zdecydowanie zmień dawkę
W jaki sposób bialyjayz napisał/a: | ta malutka pod H7 |
miałaby dawać
bialyjayz napisał/a: | światło długie ? |
Od początku: w obszarze bliżej migacza jest H7 do świateł mijania oraz pod nią mała żarówka światła pozycyjnego. Natomiast w sektorze bliżej grilla jest H1 odpowiadająca za światła drogowe, tzw. "długie"
Mam nadzieję, że teraz jest jasne
Jak włączasz poszczególne światła to nie widać co i jak?? Coś się "popsujało" w tomkowej bestii?
bialyjayz - 09-02-2014, 10:10
komarsnk napisał/a: | Od początku: w obszarze bliżej migacza jest H7 do świateł mijania oraz pod nią mała żarówka światła pozycyjnego. Natomiast w sektorze bliżej grilla jest H1 odpowiadająca za światła drogowe, tzw. "długie"
Mam nadzieję, że teraz jest jasne
Jak włączasz poszczególne światła to nie widać co i jak?? Coś się "popsujało" w tomkowej bestii? |
ok czyli H1 dają najdłuższe światła drogowe, czyli te najbliżej środka...
a te malutkie to pozycyjne teraz już rozumiem i te właśnie mi nie święcą
a ja myślałem, że postojówki to te H1, i se myślę czemu się nie palą jak je włacze
gamoniowaty jestem niestety
komarsnk - 09-02-2014, 11:19
bialyjayz napisał/a: | a te malutkie to pozycyjne teraz już rozumiem i te właśnie mi nie święcą |
Jak przestały świecić oba na raz to sprawdź oczywiście bezpiecznik najpierw.
SCHEMAT
robertdg - 09-02-2014, 11:35
Wtedy tył tez by nie lśnił
Cierpliwie zdemontuj żarówke postojówki (blaszki trzeba sćisnąc do siebie aby wyszedła oprawka z lampy), jezeli żaróweczka jest spalona to kupujesz nową T5W i montujesz
Łysy88 - 09-02-2014, 11:54
robertdg napisał/a: | Wtedy tył tez by nie lśnił
Cierpliwie zdemontuj żarówke postojówki (blaszki trzeba sćisnąc do siebie aby wyszedła oprawka z lampy), jezeli żaróweczka jest spalona to kupujesz nową T5W i montujesz |
Wiele słów niecenzuralnych wypowiedziałem przy wymianie pozycji... Bardzo słabe dojście jest do nich.
fergul11 - 09-02-2014, 13:05
Łysy88 napisał/a: | Wiele słów niecenzuralnych wypowiedziałem przy wymianie pozycji. |
Niejeden filolog mógłby się doktoryzować z "tematu" , stojąc przy mnie gdy ja wymieniałem swoje...
WreX - 09-02-2014, 13:08
Łysy88, do 10 razu to trudne, później już z górki...
goofy_LLE - 09-02-2014, 16:12
Wcale nie jest to takie trudne. Jak kupiłem swojego miałem obie spalone. Podjechalem pod motoryzacyjny i moment wymiana. Obeszło się bez bluzgów.
fergul11 - 09-02-2014, 22:49
goofy_LLE napisał/a: | Podjechalem pod motoryzacyjny i moment wymiana. | z pokerem jest podobnie , amatorowi karta idzie
Porównamy dłonie
bialyjayz - 09-02-2014, 22:56
jutro ja się za to wezmę i sam ocenię jaki to poziom trudnośći
[ Dodano: 10-02-2014, 16:19 ]
dzisiaj zdemontowałem i założyłem nowe postojówki, razem z wyjęciem aku zajęło mi to ok. 10minut
poziom trudności 2/10 troszkę mocniej wystarczy palcami ścisnąć te blaszki
a co do oznaczenia żaróweczki napewno to T5W a nie T4W ? Bo takie wyjąłem stare i założyłem nowe
goofy_LLE - 10-02-2014, 18:45
fergul11 napisał/a: | Porównamy dłonie |
Moja jak bochenek chleba.
bialyjayz napisał/a: | razemz wyjęciem aku zajęło mi to ok. 10minut |
To w 2.5 jest, aż tak ciasno że trzeba aku wyjmować????[/quote]
Hugo - 10-02-2014, 22:28
goofy_LLE napisał/a: | To w 2.5 jest, aż tak ciasno że trzeba aku wyjmować????/ | Jest dokładnie tyle samo miejsca co w 2,0 16V, 2,4 GDI i 2,0 TD
|
|
|