To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - części firmy febest

meydey000 - 25-02-2014, 06:16
Temat postu: części firmy febest
jak w temacie.
ktoś z grona szanownych kolegów zakupował części firmy "febest"?
szukając ostatnio wahaczy znalazłem firmę która oferuje części do naszych miśków.
jak się sprawują?

Tomek - 25-02-2014, 06:37
Temat postu: Re: części firmy febest
meydey000 napisał/a:
jak w temacie.
ktoś z grona szanownych kolegów zakupował części firmy "febest"?
szukając ostatnio wahaczy znalazłem firmę która oferuje części do naszych miśków.
jak się sprawują?

mohinder jechal ze zlotu i mu sie taki wahacz wypial, jak sie nie myle
i chyba nie mial wiele przejechane

meydey000 - 25-02-2014, 18:09

no to nieciekawie się zapowiada.
Tomek - 25-02-2014, 19:47

http://forum.mitsumaniaki...1221793#1221793

mohinder napisał/a:
Witam
Nie bardzo wiedziałem gdzie napisać więc pisze tutaj bo chyba najbardziej temat tu pasuje.
Chciałem przestrzec przed zakupem wahaczy firmy FeBest. W lutym kupiłem i wymieniłem wahacze proste dolne przednie i wracając w niedzielę ze zlotu wypadł mi sworzeń z wahacza. Na szczęście przy bardzo małej prędkości bo około 20km/h. Dzisiaj odebrałem auto z warsztatu po wymianie wahaczy na nowe firmy BluePrint. Dokładnie sobie obejrzałem te zdemontowane FeBesty i po prostu to jakaś masakra. Po przejechaniu około 15000km wyglądają masakrycznie. Pierwsze to ten sworzeń, a druga sprawa to we wszystkich tulejach metolowo gumowych pozrywane i zmiażdżone gumy. W drugim sworzeń jeszcze siedzi ale wygląda jakby miał niedługo wypaść. Wahacze pójdą na złom. Nie będę ich regenerował.
Mając jako takie pojęcie o mechanice wymyśliłem sposób na wyeliminowanie podobnej sytuacji. Muszę tylko trochę czasu wygospodarować na opracowanie prostego zabezpieczenia. Nie mam ochoty drugi raz znaleźć się w podobnej sytuacji. Nie było żadnych drastycznych oznak że coś takiego się wydarzy poza tym że w sobotę na zlocie zaczął skrzypieć.
Mówię poważnie od FeBest z daleka.

meydey000 - 27-02-2014, 16:16

dzięki Tomku. odnalazłem już temat. więc jednak kupie SH.
Bartekkita - 27-02-2014, 18:03

ja mam poduchę silnika tylną tej firmy. Po 15k jest ok, ale firma z Germany ma tyle wspólnego co napis na pudełku. Dopiero niedawno zaczęła funkcjonować jakakolwiek strona tej firmy po niemiecku. SH drogie nie jest, więc bym się niezastanawiał