Carisma - Techniczne - układ TCL i antypoślizgowy chyba nie dziala ?
mick - 29-01-2007, 08:07 Temat postu: układ TCL i antypoślizgowy chyba nie dziala ? witam wszystkich
układ TCL i antypoślizgowy chyba nie dziala ? gdy kupilem w kwietniu cari 99 po lifcie (avance) przy włączeniu zapłonu zapalały sie dwie kontroli jedna to TCL a druga (taki samochodzik) od układu antypoślizgowego a tera nie zapalają się a miałem zająć sie tym przed zimą . Mam wielką prożbe gdzie można sprawdzić czemu to nie działa albo ile taka diagnostyka i ewentualna naprawa kosztuje w ASO ?
Matejko - 29-01-2007, 11:45
poczytaj poprobuj, a moze bezpiecznik tylko padl od ukladu ??
mick - 29-01-2007, 12:48
dzieki za odpowiedz ale teraz mnie zaciekawilo jedno nie ma u mnie wyłącznika TCL ? to auto bylo uderzone i nie wiem czy czegos innego nie wstawili zanim mi go sprzedali no i troszke to inaczej u mnie wyglada są dwie kontroli w obrotomierzu jedna to TCL a druga taki slizgajacy sie samochodzik i głowe daje sobie uciąć że jak go kupiłem to przy włączeniu zapłonu na parę sekund zapalay się owe lampki a teraz sie nie zapalają ale teraz wielkie ale bo skoro nie ma wyłącznika TCL to chyba w moim aucie nie ma kontroli trakcji a jest to wersja (AVANCE) ale jestem na 100% pewny żę się na początku palił - hmm teraz to już nie wiem czy kupiłem cari AVANCE i coś sztukowanego - jak to wszystko można sprawdzić ?
Matejko - 29-01-2007, 14:28
ciezko moze byc, nie wiem jak wyglada kwestia rozpoznania, z ciekawosci sprawdz te bezpieczniki, jesli nie ma wlacznik to obstawiam jakas wade, mozesz jeszcze wykrecic zegary i zobaczyc czy tam z tylu jakis drucikow nie ma
mick - 29-01-2007, 19:29
witam ponownie
sprawdziłem wszystkie bezpieczniki (tyłek sobie odmroziłem przy tym ) wszyskie są ok co można dalej sprawdzić , acha w mojej instrukcji obsługie nie ma nic o wyłączniku TCL jak kumpel zwróci mi aparat to zrobie fotke
pozdrawiam
Robson86 - 29-01-2007, 20:08
Z tego co wiem to nie ma czegos takiego jak wlacznik/wylacznik ukladu przeciwposlizgowego. Dziala on (bodajrze) 40km/h ...a potem sie automatycznie wylacza
pozdroo
|
|
|