układ TCL i antypoślizgowy chyba nie dziala ? |
Autor |
Wiadomość |
mick
Forumowicz
Auto: Carisma 99 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2007, 08:07 układ TCL i antypoślizgowy chyba nie dziala ?
|
|
|
witam wszystkich
układ TCL i antypoślizgowy chyba nie dziala ? gdy kupilem w kwietniu cari 99 po lifcie (avance) przy włączeniu zapłonu zapalały sie dwie kontroli jedna to TCL a druga (taki samochodzik) od układu antypoślizgowego a tera nie zapalają się a miałem zająć sie tym przed zimą . Mam wielką prożbe gdzie można sprawdzić czemu to nie działa albo ile taka diagnostyka i ewentualna naprawa kosztuje w ASO ? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 29-01-2007, 11:45
|
|
|
poczytaj poprobuj, a moze bezpiecznik tylko padl od ukladu ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
mick
Forumowicz
|
Wysłany: 29-01-2007, 12:48
|
|
|
dzieki za odpowiedz ale teraz mnie zaciekawilo jedno nie ma u mnie wyłącznika TCL ? to auto bylo uderzone i nie wiem czy czegos innego nie wstawili zanim mi go sprzedali no i troszke to inaczej u mnie wyglada są dwie kontroli w obrotomierzu jedna to TCL a druga taki slizgajacy sie samochodzik i głowe daje sobie uciąć że jak go kupiłem to przy włączeniu zapłonu na parę sekund zapalay się owe lampki a teraz sie nie zapalają ale teraz wielkie ale bo skoro nie ma wyłącznika TCL to chyba w moim aucie nie ma kontroli trakcji a jest to wersja (AVANCE) ale jestem na 100% pewny żę się na początku palił - hmm teraz to już nie wiem czy kupiłem cari AVANCE i coś sztukowanego - jak to wszystko można sprawdzić ? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 29-01-2007, 14:28
|
|
|
ciezko moze byc, nie wiem jak wyglada kwestia rozpoznania, z ciekawosci sprawdz te bezpieczniki, jesli nie ma wlacznik to obstawiam jakas wade, mozesz jeszcze wykrecic zegary i zobaczyc czy tam z tylu jakis drucikow nie ma |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
mick
Forumowicz
|
Wysłany: 29-01-2007, 19:29
|
|
|
witam ponownie
sprawdziłem wszystkie bezpieczniki (tyłek sobie odmroziłem przy tym ) wszyskie są ok co można dalej sprawdzić , acha w mojej instrukcji obsługie nie ma nic o wyłączniku TCL jak kumpel zwróci mi aparat to zrobie fotke
pozdrawiam
|
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 29-01-2007, 20:08
|
|
|
Z tego co wiem to nie ma czegos takiego jak wlacznik/wylacznik ukladu przeciwposlizgowego. Dziala on (bodajrze) 40km/h ...a potem sie automatycznie wylacza
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|