To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] mankamenty wnętrza - plastiki

artufcb - 14-03-2014, 15:11
Temat postu: [EA2A/W 2.0] mankamenty wnętrza - plastiki
witam, rusza mi się plastik pod kierownica wraz ze stacyjką i przełącznikiem zespolonym, jest to luz rzędu kilku mm, ale się rusza, odkręciłem te wkręty 3 z dołu potem przykręciłem z powrotem, ale żadnej różnicy nie zanotowałem. Co może być przyczyną?

Do tego przy 2,5k obr wibruje mi lusterko wsteczne, da się to jakoś naprawić, coś podkleić, podłożyć, czy wymienić?

Spotkał się ktoś z takimi problemami u siebie?

Owczar - 14-03-2014, 16:14

Obudowa kolumny kierowniczej powinna mieć z przodu zatrzaski. Pewnie są wyłamane.
artufcb - 14-03-2014, 16:43

w którym dokładnie miejscu? Jeśli są wyłamane to potrzebuję nowej?
Owczar - 14-03-2014, 16:46

Od strony kierownicy. Po jednym z każdej strony. Łączą czoła tych plastików.
Tomii - 14-03-2014, 19:04

Wymiana, dokręcanie obudowy nic tu nie pomoże, luz jest w miejscu gdzie stacyjka z blokadą kierownicy jest założona na obudowę wałka kierownicy. Nie da się tego wyeliminować chyba że odkręcisz/przetniesz/przewiercisz trzy śruby bez łba trzymające stacyjkę i między obudowę wałka kierownicy a obejmę stacyjki coś podłożysz i ściśniesz skręcając to na nowo.

Ściągnij lusterko wysuwając je chyba (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę) do góry z zaczepu przy szybie, podłuż tam choćby trochę taśmy izolacyjnej i wsuń z powrotem, powinno pomóc.

Hugo - 14-03-2014, 20:34

Tomii, ma rację w obu problemach. Jedna poprawka, lusterko wewnętrzne wysuwa się z uchwytu na szybie ruchem w dół :wink:
robertdg - 14-03-2014, 21:37

W lusterku wstecznym wystarczy poprawić spręzyne mocująca, ale nie za mocno aby szyba nei pękła przy wsuwaniu lusterka.
Mocowania na kolumnie kierowniczej najlepiej sprawdzić poprzez demontaz ubudowy kolumny, kierownicy i sprawdzenie czy nic tam nie jest uszkodzone.