To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Nasmarowanie ramienia sprzęgła

a4ry - 17-05-2014, 21:42
Temat postu: [EA2A/W 2.0] Nasmarowanie ramienia sprzęgła
Witam,
Przy wciskaniu sprzęgła piszczy mi przy ramieniu, które widać na zdjęciu z linka poniżej.
Ramię sprzęgła
Po zdjęciu gumy nie do końca widzę jak to nasmarować, a w przestrzeni tej znajduje się tak jakby sadza, a nie smar.
Może ktoś poradzi jak sobie z tym fantem poradzić?

robertdg - 17-05-2014, 21:47

Tam nie ma sadzy tyłko jest pył ze sprzęgła, łapa opiera się wewnątrz dzwona skrzyni na kuli i z tego punkt cięzko to nasmarowac, najlepiej zdemontowac wysprzeglik, zdemontowac gumke osłonowa i odchylic ostroznie łape sprzegla aby nei spadło lozysko oporowe, chociaz z drugiej strony lepiej nie kombinowac jezeli skrzypienie nie szkodzliwe bo moze ie skonczyc na demontazu skrzyni.
milo - 17-05-2014, 21:50

Ramie zamocowane jest na kulce która jest wkręcona w skrzynie jak masz smar z wężykiem to możesz tymczasowo przesmarować ,warto dobrze dać smar przy wysprzęgliku też

[ Dodano: 17-05-2014, 21:52 ]
robertdg napisał/a:
zdemontowac gumke osłonowa i odchylic ostroznie łape sprzegla aby nei spadło lozysko oporowe,

Łożysko nie spadnie na pewno co może spaść to tylko zabezpieczenie łożyska oporowego

a4ry - 17-05-2014, 21:53

milo napisał/a:
Ramie zamocowane jest na kulce

Czy kulka jest po lewej czy prawej stronie tego ramienia?

milo - 17-05-2014, 21:54

a4ry napisał/a:
Czy kulka jest po lewej czy prawej stronie tego ramienia?

Po prawej

a4ry - 17-05-2014, 22:01

milo napisał/a:
Po prawej

Dzięki pokombinuję, niby to nie przeszkadza ale drażni.

Tomii - 18-05-2014, 12:11

Mam to samo ale psiknę tam od czasu do czasu ck-80 po łapie i jest spokój na conajmniej 2 -m-ce.
a4ry - 18-05-2014, 13:51

Tomii napisał/a:
Mam to samo ale psiknę tam od czasu do czasu ck-80 po łapie i jest spokój na conajmniej 2 -m-ce

Próbowałem palucham nasmarować to smarem miedzianym ale jakoś nie wychodzi :)
Kupie coś w spraju, bałem się tylko że dostanie się to dalej i jeszcze zacznie się coś dziać ze sprzęgłem.
Czym dokładnie psikasz?

Tomii - 18-05-2014, 14:17

a4ry napisał/a:
Tomii napisał/a:
Mam to samo ale psiknę tam od czasu do czasu ck-80 po łapie i jest spokój na conajmniej 2 -m-ce

Próbowałem palucham nasmarować to smarem miedzianym ale jakoś nie wychodzi :)
Kupie coś w spraju, bałem się tylko że dostanie się to dalej i jeszcze zacznie się coś dziać ze sprzęgłem.
Czym dokładnie psikasz?

psikałem już wszystkim ale chyba ten CK-80 najdłużej wytrzymuje, jak z umiarem psikniesz bardziej w stronę łapy i łożyska to ze sprzęgłem nic nie powinno się stać.

a4ry - 18-05-2014, 14:20

Tomii napisał/a:
ale chyba ten CK-80 najdłużej wytrzymuje

Nie znajduję CK pewnie chodzi o CX-80 ale który produkt bo wybór jest: smar miedziany, silikonowy, do bram :)

Tomii - 18-05-2014, 17:40

a4ry napisał/a:
Tomii napisał/a:
ale chyba ten CK-80 najdłużej wytrzymuje

Nie znajduję CK pewnie chodzi o CX-80 ale który produkt bo wybór jest: smar miedziany, silikonowy, do bram :)

CX-80 oczywiście :oops:

http://www.cx80.pl/nasze-produkty/cx-80-multispray