To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Cari 1.9DI-D] Mitsubishi Carisma Buczek woj. Łódzkie

Anonymous - 28-05-2014, 09:58
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Mitsubishi Carisma Buczek woj. Łódzkie
Witam!
Robię przymiarkę do zmiany autka na poliftingowe. Wpadła mi w oko taka Cari. Jest niedaleko mnie:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C33361736.html

Będę wdzięczny za każdą pomocną opinię.

plecho1 - 28-05-2014, 10:45

Dlaczego chcesz zdradzić LPG? :)
glina - 28-05-2014, 10:54

można sie poprzyczepiac - jesli lusterka sa w kolorze, są halogeny z przodu i nawet blenda na klapie z tyłu to:
a) czemu tylne szyby sa na korbkę?
b) gdzie są alufelgi?

handlarz ma chyba nadwyżki plaka bo wszystko się blyszczy aż oczy bolą
jeśli przyciął na felgach i wszystkie niedomagania nadrabiał plakiem to i te dywaniki pewnie są z gatunku śmierdzącej gumy, bo nie sądzę żeby inwestował w petexy
opony dextero DWT-1 to zimówki...
autem nie mozna wracac na kolach - wbrew temu co pisze handlarz - pierwsza kontrola i koniec jazdy za brak tablic PL

koniec czepiania sie
lakier wyglada fajnie :)

nytsug - 28-05-2014, 11:30

Ja ze swojej strony dodam, bo widzę, że byłem w takiej samej sytuacji jak Ty.
Miałem Cari 1.6 w gazie, zmieniłem na identyczną Cari DID 115KM, no i po pół roku przesiadłem się znów w gaz do Outka 2.0

Jeśli mogę Ci doradzić - to moja subiektywna opinia - silniczki są fajne ale...
- nie odpowiadała mi cena dieselka przy spalaniu 6-8 litrów,
- robiłem turbinę (byłem tego świadomy przy kupnie) - najtańsza kosztuje 650zł plus wymiana jeśli nie zrobisz sam - ja robiłem sam.
- trochę upierdliwe dla mnie było, że nie mogę zaraz po odpaleniu silnika dać mu buta - bo dieselka trzeba było szanować. Przed wyłączeniem silnika trochę ostudzić. Na benzynie to co innego:)))
- takiego diesla można znaleźć taniej - biorąc pod uwagę, że tu jeszcze opłaty dochodzą.

To moje uwagi, które przedstawiam po użytkowaniu Cari 1.6, DID oraz Outka. Cari 1.6 to niezniszszczalna maszyna, DID bardziej problemowy - ma silnik dCi Renault - jak już zechcesz kupić to zwróć uwagę na dekiel górny oraz uszczelkę pod głowicą, wycieki i przedmuchy w silniku np. przy kolektorze, wycisz radio jak będziesz jechał i posłuchaj turbiny jak wchodzi i schodzi z obrotów, dodaj raptownie gazu w podłogę na 2-gim biegu - jak są uszkodzone przeguby albo półośki to usłyszysz. Zobacz stan poduszek silnika - są drogie no i sprawdź wszystko z elektryki łącznie ze spryskiwaczami szyb i luzem na mechanizmie wycieraczek.

To tyle - pozdrawiam!

cwaniak - 28-05-2014, 11:31

glina napisał/a:
no a czemu maja być na przycisk ???????
nytsug - 28-05-2014, 11:33

Szyby na korbę zależą od wersji, w salonie można było wybrać, że się chce wszystko oprócz szyb elektrycznych tylnych. To nic dziwnego.
glina - 28-05-2014, 11:44

cwaniak napisał/a:
glina napisał/a:
no a czemu maja być na przycisk ???????

moze slabo opisalem - jesli ktos bierze w salonie auto z pakietem aero, radiem cd, lusterkami w kolorze nadwozia i przednimi halogenami - to czemu oszczedza na takim czyms jak tylne szyby? idac dalej - na czym oszczedzal podczas eksploatacji auta? jaki jest w zwiazku z tym stan np. podwozia czy ukladu napedowego?

czepiam sie na zapas, powtarzam ze tego auta nie widzialem na zywo

nytsug - 28-05-2014, 11:53

W sumie racja. Nie obejrzy to się nie dowie:)
cwaniak - 28-05-2014, 12:07

To jest wersja ''Comfort''
Anonymous - 28-05-2014, 15:53

A czy te modele mają te nowe wynalazki typu koło dwumasowe, filtr cząstek stałych itp.
glina - 28-05-2014, 17:51

cwaniak napisał/a:
To jest wersja ''Comfort''

otóż to, a nie classic jak pisałes poprzednio :P
w classicu tył na korbke to norma, w comforcie sie nie spotkalem, no ale to nie znaczy ze ktos nie zazyczyl sobie takiego setupu

cwaniak - 28-05-2014, 18:48

Ja mam tez wersje Comfort i tył na kolbkę i juz kilka takich widziałem
Centosz - 28-05-2014, 19:02

A ja też mam wersje COMFORT i z tyłu mam elektrykę. :P
glina - 28-05-2014, 19:05

to pewnie tak jak z filtrem kabinowym - nie da sie ocenic ktora cari miala a ktora nie
cwaniak - 28-05-2014, 19:13

glina napisał/a:
to pewnie tak jak z filtrem kabinowym - nie da sie ocenic ktora cari miala a ktora nie

Dokładnie