Colt - Ogólne - [CZX 04-XX] demontaż przedniego fotela 

marmus - 08-06-2014, 21:41 Temat postu: [CZX 04-XX] demontaż przedniego fotela Witam. Proszę o podpowiedź, w jaki sposób wyjąć przedni fotel pasażera z colta 3-drzwiowego. Problem związany jest z wiecznie spadającą linką umożliwiającą przesunięcie wzdłużne fotela. Było to już 3-krotnie usuwane w ramach gwarancji w serwisie mitsu ale problem występuje nadal. Chcący uniknąć kolejnej "nic niedającej" wizyty w serwisie, chciałbym spróbować naprawić to sam. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
												 PanSascha - 08-06-2014, 22:02 Temat postu: Re: demontaż przedniego fotela
  	  | marmus napisał/a: | 	 		  | Witam. Proszę o podpowiedź, w jaki sposób wyjąć przedni fotel pasażera z colta 3-drzwiowego. Problem związany jest z wiecznie spadającą linką umożliwiającą przesunięcie wzdłużne fotela. Było to już 3-krotnie usuwane w ramach gwarancji w serwisie mitsu ale problem występuje nadal. Chcący uniknąć kolejnej "nic niedającej" wizyty w serwisie, chciałbym spróbować naprawić to sam. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. | 	  

Ja bym spróbował w innym serwisie   

Jednakże jeśli chcesz rozbierać sam to:

- 4 śruby pod plastikowymi zaślepkami na końcach prowadnic do odkręcenia nasadką

-musisz odłączyć aku jeśli masz poduszkę powietrzą celem uniknięcia błędu

-jeśli masz problem z dostępem do śrub z niemożliwości przesunięcia fotela trzeba kombinować

Radzę jednak serwis i patrzenie na rączki
												 colcisław - 01-12-2015, 16:56
  4 śruby torx odkręcasz, teoretycznie powinno się odłączyć aku ale ja nie odpiąłem i nic się nie stało przy wypinaniu kostek poduszki, ważne by nie przekręcać stacyjki kiedy kostki są rozpięte.
												 Waldi RP - 14-02-2021, 16:36
  Warto dodać że 2 śruby torx w tylnej części prowadnic nie występują w większości zestawów kluczy, są rozmiaru E12. W przedniej części prowadnic są zwykle nakrętki rozmiar 16. 

Tak jest w Colcie 5d 2010  

| 

|  

|