To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Pytanie

Anonymous - 19-06-2014, 21:15
Temat postu: Pytanie
Witam,
Znajomy chce kupić to auto :
http://www.gumtree.pl/cp-...vance-603095525
zna ktoś ten samochód , cena raczej nie zachęca a znajomy się napalił...pomożecie ??jakieś opinie ?? wskazówki ??

plecho1 - 19-06-2014, 21:50

Podstawowa sprawa to GDI więc nie da się zamontować LPG, być może też ma to wpływ na cenę. Jeśli to GDI, to możliwe, że to auto ma typowe problemy męczące te silniki czyli najczęściej są to problemy z ciśnieniem paliwa. Warto by było przynajmniej sprawdzić czy nie ma jakichś błędów silnika i jak pracuje silnik a najlepiej podłączyć pod komputer pod program Evoscan.
robertdg - 19-06-2014, 22:01

Po pierwsze http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
Po drugie, napewno nie jest to Avance (advance czy jakkolwiek uwaza obecny własciciel), tylna klapa jakby lekko odstawała od błotnika po lewej stronie oraz prawy reflektor przedni pasowanie z atrapa do sprawdzenia, auto ze szwecji (pomijajac fakt ze pewnie do opłat) w takiej cenie i niby sporo rzeczy przy nim porobionie, az nie do wiary że tak niska cena, albo jest coś na rzeczy albo to faktycznie oferta warta zainteresowania

Paweł84 - 19-06-2014, 23:23

kiedyś to auto stało na południu (śląskie ,małopolskie) za 6500 a teraz jest w wa-wie za 3800 taka sytuacja ciekawa :wink:
misza116 - 19-06-2014, 23:39

Kiedyś nazbierało się wydatków w moim galu, i zacząłem się zastanawiać - czy robić, bo w sumie tyle igiełek po 6 tys, 5tys, nawet 3,8 tys :D . Nawet nie musiałem jeździć, trochę męczenia sprzedających przez telefon i wróciłem spokojnie do dopieszczania swojego :)

Dobre auto za te pieniądze pewnie kupiła by pierwsza osoba, która by tam przyjechała :)

apg2312 - 19-06-2014, 23:43

robertdg napisał/a:
(...) auto ze szwecji (pomijajac fakt ze pewnie do opłat)

A wystarczyło przeczytać opis auta :P
"W pełni sprawne. posiada polski przegląd i ubezpieczenie."
A serio, gdyby było na szwedzkich numerach, to można by sprawdzić choćby ostatni przebieg w Szwecji :
https://fordonsfraga.transportstyrelsen.se/fragapaannatfordon.aspx
Po zdjęciach nie ma co oceniać stanu technicznego. Jedynym wyjściem jest podjechanie z zaufanym mechanikiem, jazda próbna, ewentualnie podjazd na stację diagnostyczną lub jeszcze lepiej ASO gdzieś w okolicy.
Ale w sumie - za 3800 cudów oczekiwać nie można przecież...

Paweł84 - 20-06-2014, 01:15

DiPi
moja wskazówka to kupić 2 lub 2,5v6

robertdg - 20-06-2014, 07:17

apg2312 napisał/a:
A wystarczyło przeczytać opis auta :P
"W pełni sprawne. posiada polski przegląd i ubezpieczenie."
Jakos mi umknęlo, za szybko czytałem ten opis :roll: , do tego wielokrotne oglądanie zdjęć zasugerowało, że auto stoi na szwedkich blachach, tylko ktoś w paincie zamazał numery :P
Zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy dopisać, ostatni lift, zatem nie 150koni a 144konie

fj_mike - 24-06-2014, 21:21

DiPi, ogłoszenie nie aktualne. Dawaj foty następnym razem ;)

Paweł84 napisał/a:
moja wskazówka to kupić 2 lub 2,5v6

To spora różnica. Ja bym właśnie polecał 2.4 lub 2.5. Jeżeli w grę wchodzi gaz to wybór jest jeszcze prostszy.