[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Lewarek - podnośnik.
wampyr - 20-07-2014, 22:21 Temat postu: Lewarek - podnośnik. może głupie pytanie ale wole mieć pewność - za co podnosić przód/tył żeby nie popsuć/powgniatać wszystkiego? standardowo na progu jest wycięcie i blacha która sie nada (troche sie boje że sie wygnie jak za nią podniose) ale gdzie wtedy kobyłki podeprzeć ? w bmw miałem takie gumowe prostokąty które do tego służyły i auto miało miejsca do podnoszenia centralnie pod silnikiem i koło dyfra, w mitsu czegoś takiego nie widze ;> bede wdzięczny za naprowadzenie lub zdjęcie
mjsystem - 20-07-2014, 23:06
Proszę admina o przeniesienie do działu warsztat.
mkm - 20-07-2014, 23:13
wampyr, http://i56.tinypic.com/120md68.jpg
mxostry - 31-10-2016, 15:08
Koledzy mam trochę problem ponieważ przyszło mi do głowy samemu zmienić kapcie na zimowe i skorzystałem ze swojego podnośnika oczywiście rutyna mnie zjadła i zamiast użyć oryginalnego pod panika użyłem swojego i podlozylem nie tam gdzie trzeba i pękło mi w 2 miejscach (jakieś 5-10 cm rysa ) te tworzywo zabezpieczające ze teraz widać pod szparka blachę pod podwoziem i takie pytanie co to jest za tworzywo -laminat ? I jak najlepiej załatwić ten problem tzn skleić ? Szkoda auta bo ma niespełna 2 latka od nowości wiec czy lepiej kleić jakoś czy do Aso jechac ?
milo - 31-10-2016, 17:18
mxostry napisał/a: | te tworzywo zabezpieczające ze teraz widać pod szparka blachę pod podwoziem |
Jakie tworzywo oslona ?
mxostry napisał/a: | takie pytanie co to jest za tworzywo -laminat ? I jak najlepiej załatwić ten problem tzn skleić ? |
Na każdym elemencie z tworzywa jest symbol np: pp ,abs ,pom itd... bez problemu mozna zespawać i jest lepiej niż kleić klejem choć są plastki ktore sie nie spawa
tyku - 31-10-2016, 17:23
mxostry, Zrób zdjęcie to coś podpowiemy.
mxostry - 31-10-2016, 18:10
http://i.imgur.com/Pb9ZSjP.jpg Proszę bardzo
tyku - 31-10-2016, 18:32
Wygląda to na pęknięcie blachy. Pospawać i zabezpieczyć odpowiednim preparatem.
mxostry - 31-10-2016, 18:44
Kolego ja do końca nie jestem przekonany czy to jest blacha czy jakieś tworzywo sztuczne a pod spodem blacha , ale jeśli to blacha to ciekawe czy spaw wytrzyma czy akurat w tym miejscu pracuje ta buda
tyku - 31-10-2016, 19:06
mxostry, Weź magnes i sprawdź. Zrób fotkę z dalsza. W lancerze od spodu raczej wszędzie blacha, mało tam tworzyw.
milo - 31-10-2016, 19:07
W którym to miejscu jest ? wyglada na konserwację dalej widać korek , musisz jeszcze od strony kabiny zobaczyć w jakim stanie niezbedne bedzie spawanie
brylekVFR - 31-10-2016, 19:10
Jeżeli się nie mylę to złamałeś podłogę . Ta belka to podłużnica, a w tle widać katalizator. Jeżeli dobrze rozpoznałem miejsce to jest to podłoga i w tym miejscu nie ma żadnego tworzywa, tylko blacha z konserwacją
mxostry - 31-10-2016, 19:55
Faktycznie Mam takie wybrzuszenie z tylu pod dywanikiem od strony drzwi , wyglada na to ze wgniotka jakas do góry poszła przy podnoszeniu na lewarku, a to faktycznie jest blacha i podkład antykorozyjny,trzeba bedzie jechac do Aso niech to wycenia bo co teraz zrobić innego ...
tyku - 31-10-2016, 20:00
mxostry napisał/a: | bo co teraz zrobić innego .. | Klepanie i spawanie. Pewnie trzeba będzie wykładzinę zdemontować. Oj, narobiłeś sobie kłopotu. No i naprawa z AC.
Następnym razem, jak coś będziesz chciał zrobić samemu, to zaglądnij na forum i zapytaj.
mxostry - 31-10-2016, 20:07
Kolego myślisz ze moge z AC to podciągnąć ?
|
|
|