To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Skrzynia manual i problem z malym deklem

kozipl - 09-08-2014, 02:07
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Skrzynia manual i problem z malym deklem
Mam problem. Mialem wyciek ze skrzyni. Okazalo sie ze cieknie z pod malego kwadratowego dekla z pod skrzyni. Wyczyscilem go, uszczelnilem dziure itd itp. Tylko przy skrecaniu okazalo sie ze na 6 srob trzymaja tylko 3 a nastepne 3 to taka padaczka nie trzymaja, przekrecony gwint i cieknie teraz jak ze ... Czy mial ktos moze kiedys taki problem i go rozwiazal. Czy jest jakas opcja uzycia wiekszego gwintownika czy cos w ten desen zeby to sie trzymalo i bylo dokrecone (dekiel jeszcze troche wytrzyma, ale jak by ktos mial na zbyciu to bardzo chetnie go przygarne ;) ).
Sorki za brak polskich znakow
pozdrawiam kozipl

milo - 09-08-2014, 07:36

kozipl napisał/a:
przy skrecaniu okazalo sie ze na 6 srob trzymaja tylko 3 a nastepne 3 to taka padaczka nie trzymaja, przekrecony gwint i cieknie

Gwint jest w skrzyni i nic nie można wymienić jedyne co to tylko przegwintowanie w skrzyni na M-8 wiercisz wiertłem 6,8 i gwintujesz ,w deklu przewiercasz na 8,2 i najlepiej zastosować śruby imbusowe nie zapomij o wyczyszczeniu z opiłków skrzyni chyba nic trudnego :D

sampler - 09-08-2014, 20:14

ja proponuje klej Loctite + jakis dobry silikon. Jak to nie pomoze to gwintowanie
kozipl - 11-08-2014, 00:06

Nowe sruby na kleju i silikon pomogly. Dzieki za pomoc panowie :D