To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Ogólne - Nie działa wyświetlacz

perkusista - 24-10-2014, 20:09
Temat postu: Nie działa wyświetlacz
Witam mam problem gdyż nie działa mi wyświetlacz ten który wyświetla godzinę i mam pytanie czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za ten wyświetlacz czy po prostu się zepsuł. W jaki sposób można zdemontować konsole środkową aby dostać się do tego wyświetlacza
jogi_23 - 24-10-2014, 22:18

chwytasz za plastik przy lewarku zmiany biegów i do góry (jest na zatrzaskach) a potem w ten sam sposób powoli od dołu ten wyżej wyjdzie razem z radjem i nawiewamy i odsloni się wyświetlacz.
perkusista - 24-10-2014, 23:17

dziękuje bardzo za odpowiedz
Bizi78 - 25-10-2014, 06:48

Nie wiem jak w grandisie ale w MSS jak się spali bezpiecznik od wyświetlacza to nie dział również zapalniczka i prawdopodobnie oświetlenie kabiny :wink: .
Przed rwaniem plastików lepiej sprawdź bezpieczniki :D .
Zimno za oknem to masz duże szanse połamać jakieś zatrzaski przy demontażu :mrgreen: .

gołąb - 25-10-2014, 14:38

Tylko na podpiętej klemie do aku nie ściągaj przewodu, który idzie do konsoli środkowej do lampki, która pokazuje stan zapięcia pasów, bo będziesz musiał auto podpinać pod komp. aby kasować błąd poduszek...
perkusista - 25-10-2014, 19:04

Światełko kabiny działa zapalniczka też na wtyczce od wyświetlacza jest napięcie ale wyświetlacz nie działa jest możliwość że się zepsuł czy może wina leży po stronie elektryki?
gołąb - 25-10-2014, 20:22

gołąb napisał/a:
Tylko na podpiętej klemie do aku nie ściągaj przewodu, który idzie do konsoli środkowej do lampki, która pokazuje stan zapięcia pasów, bo będziesz musiał auto podpinać pod komp. aby kasować błąd poduszek...
twu głupoty gadam, , to lampka z lewej "Air Bag Passanger"...
Bizi78 - 25-10-2014, 23:05

W wyświetlaczu przeważnie psuje się to, że nie są wyświetlane wszystkie segmenty.
Skoro go masz już na wierzchu to podejdź do jakiegoś serwisu rtv niech przejrzą czy nie ma zimnych lutów.
Ewentualnie używka na allegro, tylko szukaj o takim samym nr. OEM jak twój :wink: .