To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Problemy z zapalaniem przy ciepłym silniku

Anonymous - 09-02-2007, 09:04
Temat postu: [C62A 1.5] Problemy z zapalaniem przy ciepłym silniku
Witam. Mam lancerka c62a 1,5 12v z 1990r. Ostatnio zauważyłem, że jak mój misiek jest rozgrzany to po krótkim postoju mam problemy z odpaleniem silnika. Silnik jeszcze był ciepły i nie chciał od razu zaskoczyć. Musiałem go kręcić około 15 sek. Jak jest zimny to zaskakuje odrazu. Czy możecie mi powiedzieć co może być tego przyczyną?
Anonymous - 09-02-2007, 09:07

Krzyżak miał praktycznie identyczne objawy i przyczyną usterki były lejące wtryski
Hugo - 09-02-2007, 10:46

To co wyżej lub za ciasne zawory.
Anonymous - 09-02-2007, 11:03

NO tak ale chyba powinna sie zapalić kontrolka check engine jezeli to wtryski. Czy komputer tego noie widzi? Zawsze po tym śmierdzi paliwem.
Krzyzak - 09-02-2007, 13:31

U mnie bylo tak tylko latem, kiedy na dworze bylo goraco - i to tylko po przestanej nocy. Byly to wtryski, ktore zalewaly silnik. Ale na cieplo odpalal dobrze - zawsze.
Wiec do sprawdzenia wtryski i luz zaworow jak ktos juz wspomnial.

Anonymous - 09-02-2007, 16:23

Damian_24 napisał/a:
NO tak ale chyba powinna sie zapalić kontrolka check engine jezeli to wtryski. Czy komputer tego noie widzi? Zawsze po tym śmierdzi paliwem.

Możesz napisać co to było? Bo mam podobną bardzo usterkę w Oplu, słabo odpala po rozgrzaniu i ogólnie dusi się na benzynie. Głowica ok, ciśnienie ok, nie mogę znaleźć przyczyny.