Outlander II GEN Techniczne - [odblask] tylnego zderzaka
mike24 - 31-10-2014, 09:41 Temat postu: [odblask] tylnego zderzaka Koledzy! Połamałem wczoraj tylny prawy odblask zderzaka w moim glonojadzie z 2011 roku. Pytałem przed chwil± w ASO ile takie cu¶ kosztuje i wyszło co¶ ok. 350 zeta z montażem. Z uwagi na fakt, że uważam tę kwotę za, delikatnie rzecz ujmuj±c, złodziejsk± zwracam się do was z pytaniem czy można gdzie¶ dostać jaki¶ zamiennik, albo czy odblaski z poprzedniego modelu s± takie same i pasuj±, np. taki:
http://allegro.pl/odblask...4675340644.html
Oczywi¶cie je¶li znacie inne Ľródło będę wdzięczny za info.
kubabrzesko - 31-10-2014, 15:56
ten ze zdjęcia będzie pasowal.mozesz smialo taki kupic.Jakis idiota pomylil się bo buda która posiadasz była produkowana od 2008 - 2012 roku
mike24 - 03-11-2014, 12:16
dzięki za info! zamówiłem ten z allegro
paweldm - 10-11-2014, 13:46
Pytanie tylko czy ma wybita nr homologacji czyli znak E z cyfr± (liczb±). Kupiłem co¶ podobnego za ok 60zł i niestety brak homologacji. Mi to osobi¶cie nie przeszkadza, ale jak komu¶ na tym zależy to przed zamówieniem warto sprawdzić, bo sprzedawcy o tym milcz±.
kubabrzesko - 13-12-2014, 09:18
Bez przesady żeby zwracać uwagę na homologacje tylnego odblasku w którym jest conajwyzej nadużywane swiatlo przeciwgielne .Mysle ze nie ma to wpływu na jego rozproszenie ,a debilzm kierowcow którzy go używaj± bez potrzeby powinien być kategorycznie karany przez odpowiednie służby.
paweldm - 14-12-2014, 20:50
W tym przypadku podzielam twoje zdanie, ale wspomniałem o homologacji, b±dĽ jej braku, aby kto¶ do mnie nie miał pretensji i był ¶wiadomy tego, że w skrajnej sytuacji mog± być z tego powodu problemy.
Załóżmy tak± sytuacje hipotetyczn±. Kto¶ wjeżdża w tył twojego auta zaparkowanego na ciemnej ulicy. Zauważa, że odblaski w twoim aucie s± bez homologacji. Zyskuje argument - dowód, że z tego powodu mógł nie zauważyć twojego auta.
|
|
|