Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[odblask] tylnego zderzaka
Autor Wiadomość
mike24 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 MT Intense+ 2011
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-10-2014, 09:41   [odblask] tylnego zderzaka

Koledzy! Połamałem wczoraj tylny prawy odblask zderzaka w moim glonojadzie z 2011 roku. Pytałem przed chwilą w ASO ile takie cuś kosztuje i wyszło coś ok. 350 zeta z montażem. Z uwagi na fakt, że uważam tę kwotę za, delikatnie rzecz ujmując, złodziejską zwracam się do was z pytaniem czy można gdzieś dostać jakiś zamiennik, albo czy odblaski z poprzedniego modelu są takie same i pasują, np. taki:

http://allegro.pl/odblask...4675340644.html

Oczywiście jeśli znacie inne źródło będę wdzięczny za info.

kubabrzesko 
Forumowicz

Auto: outlander III 3.0 GT
Wysłany: 31-10-2014, 15:56   

ten ze zdjęcia będzie pasowal.mozesz smialo taki kupic.Jakis idiota pomylil się bo buda która posiadasz była produkowana od 2008 - 2012 roku

mike24 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 MT Intense+ 2011
Wysłany: 03-11-2014, 12:16   

dzięki za info! zamówiłem ten z allegro :)

paweldm 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
Wysłany: 10-11-2014, 13:46   

Pytanie tylko czy ma wybita nr homologacji czyli znak E z cyfrą (liczbą). Kupiłem coś podobnego za ok 60zł i niestety brak homologacji. Mi to osobiście nie przeszkadza, ale jak komuś na tym zależy to przed zamówieniem warto sprawdzić, bo sprzedawcy o tym milczą.

kubabrzesko 
Forumowicz

Auto: outlander III 3.0 GT
Wysłany: 13-12-2014, 09:18   

Bez przesady żeby zwracać uwagę na homologacje tylnego odblasku w którym jest conajwyzej nadużywane swiatlo przeciwgielne .Mysle ze nie ma to wpływu na jego rozproszenie ,a debilzm kierowcow którzy go używają bez potrzeby powinien być kategorycznie karany przez odpowiednie służby.

paweldm 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
Wysłany: 14-12-2014, 20:50   

W tym przypadku podzielam twoje zdanie, ale wspomniałem o homologacji, bądź jej braku, aby ktoś do mnie nie miał pretensji i był świadomy tego, że w skrajnej sytuacji mogą być z tego powodu problemy.
Załóżmy taką sytuacje hipotetyczną. Ktoś wjeżdża w tył twojego auta zaparkowanego na ciemnej ulicy. Zauważa, że odblaski w twoim aucie są bez homologacji. Zyskuje argument - dowód, że z tego powodu mógł nie zauważyć twojego auta.

Odpowiedz do tematu