To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - dobry gazownik małopolskie/slaskie turbo

woojas25 - 10-11-2014, 20:20
Temat postu: dobry gazownik małopolskie/slaskie turbo
witam , planuje zagazowac outka 1 turbo , gdzie jaki dobry warsztat co to ogarnie?
Bizi78 - 10-11-2014, 22:46

Najlepiej poszukać w regionalnym :wink: .
Małopolskie.
Śląskie.

sveno - 11-11-2014, 08:25

woojas25, zapytaj kolegę danino88 on gdzieś w Krakowie stroił LPG w swoim Legnumie
vintage - 16-12-2014, 12:34

Póki co polecam Karat na JPII w Krakowie...:)
Golotheman - 19-08-2015, 09:10

Ja w sumie też jeżdzę w to miejsce, ale do sąsiada - Autotest Adama Burdy (też jest na liście autoryzowanych BRC) na przeglądy z ibizą, szef ma dużą wiedzę, pomagierzy trochę mniejszą. Ale jak widziałem, to montują te instalacje w sposób znormalizowany i jest to schludne, razem z pomiarem spalin i hamownią.
Pereso - 21-09-2015, 23:33

Jeśli chodzi o sprawdzone warsztaty lpg w małopolskim to zobaczyć możesz tu:lpg-brc.pl/index3_wojewodztwo.php?name=malopolskie1, Pozdrawiam.
Golotheman - 24-09-2015, 07:55

Odradzam warsztat na ulicy nazaretańskiej 12 w krakowie - eko power gaz majkowski. Miałem tam montowany gaz, butla do jazdy na wstecznym, brak regulacji, montaż listwy i filtrów pozostawiał wiele do życzenia - łącznie z filtrem fazy ciekłej - do góry nogami. Wszystko by im było prościej. Poza tym sam w sobie warsztat jest fatalny - auto jest adaptowane u...."stolarza" ! Tak - tak jest oficjalnie opisany. Zakład stolarski. I jak się tam wjeżdza, to jest takie samo odczucie. Auta stoją w jakiś budach ze sklejki. A jak zobaczyłem, jak montują gaz w land roverze, jak montażysta wyrywa całą deskę rozdzielczą (nie wiem po co) metodą grabiową, czyli wepchnięcie wszystkich paluchów w nawiewy szyby, zaparcie się nogami o kokpit i ciągniiiiiiiiij. To było tak drastyczne, że nie chcę myśleć co robili z moim. Już wiem, dlaczego mój panel środkowy rusza się na boki. Był tam montowany przycisk z wskaźnikami poziomu gazu.

[ Dodano: 12-02-2016, 08:12 ]
Szukam opinii o gazowaniu konkretnie lancera w Auto-test Adam Burda w Krakowie. Kilku kolegów tam gazowało, opinie są podzielone. W ogóle szukam dobrego montażysty z BRC. A niestety z tym jest różnie :( lpg-forum już do mnie nie przemawia, bo mam wrażenie że wszyscy naganiają w kółko te same warsztaty... hmm....

koniu222 - 25-06-2019, 21:51

Wiem, że to trochę odgrzewam temat, ale ja z kolei mogę z całego serca polecić firmę Mexol. Ja tam trafiłem z polecenia, i od tego czasu jeżdżę tylko do nich. Jest tam tylko jeden montażysta, Pan Rysiek. Gość zjadł zęby na instalacjach LPG. Zakładają i BRC, i Staga. W poprzednim aucie zakładałem LPG do turbo benzyny właśnie u nich (BRC) i nie miałem absolutnie żadnych problemów.

W weekend zakładam STAGa do O1T, i również będzie zakładał go Pan Rysiek.

Sporo moich znajomych tam zakładało/serwisowało instalację, żaden złego słowa nie powiedział.

krzychkrk - 26-06-2023, 23:32

Montował ktoś z Was instalację Stag w firmie Gazik w Krakowie?
Czy butlę można założyć tylko z tyłu tam gdzie może być koszt na koło zapasowe?