dobry gazownik małopolskie/slaskie turbo |
Autor |
Wiadomość |
woojas25
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2.0t
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lis 2014 Posty: 124 Skąd: libiąż
|
Wysłany: 10-11-2014, 20:20 dobry gazownik małopolskie/slaskie turbo
|
|
|
witam , planuje zagazowac outka 1 turbo , gdzie jaki dobry warsztat co to ogarnie? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20957 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 11-11-2014, 08:25
|
|
|
woojas25, zapytaj kolegę danino88 on gdzieś w Krakowie stroił LPG w swoim Legnumie |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
vintage
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer sportback
|
Wysłany: 16-12-2014, 12:34
|
|
|
Póki co polecam Karat na JPII w Krakowie...:) |
|
|
|
 |
Golotheman
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 143KM Sportback+LPG
Pomógł: 7 razy Dołączył: 18 Sie 2015 Posty: 448 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19-08-2015, 09:10
|
|
|
Ja w sumie też jeżdzę w to miejsce, ale do sąsiada - Autotest Adama Burdy (też jest na liście autoryzowanych BRC) na przeglądy z ibizą, szef ma dużą wiedzę, pomagierzy trochę mniejszą. Ale jak widziałem, to montują te instalacje w sposób znormalizowany i jest to schludne, razem z pomiarem spalin i hamownią. |
Ostatnio zmieniony przez Golotheman 24-09-2015, 08:04, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Pereso
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 21-09-2015, 23:33
|
|
|
Jeśli chodzi o sprawdzone warsztaty lpg w małopolskim to zobaczyć możesz tu:lpg-brc.pl/index3_wojewodztwo.php?name=malopolskie1, Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Golotheman
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 143KM Sportback+LPG
Pomógł: 7 razy Dołączył: 18 Sie 2015 Posty: 448 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 24-09-2015, 07:55
|
|
|
Odradzam warsztat na ulicy nazaretańskiej 12 w krakowie - eko power gaz majkowski. Miałem tam montowany gaz, butla do jazdy na wstecznym, brak regulacji, montaż listwy i filtrów pozostawiał wiele do życzenia - łącznie z filtrem fazy ciekłej - do góry nogami. Wszystko by im było prościej. Poza tym sam w sobie warsztat jest fatalny - auto jest adaptowane u...."stolarza" ! Tak - tak jest oficjalnie opisany. Zakład stolarski. I jak się tam wjeżdza, to jest takie samo odczucie. Auta stoją w jakiś budach ze sklejki. A jak zobaczyłem, jak montują gaz w land roverze, jak montażysta wyrywa całą deskę rozdzielczą (nie wiem po co) metodą grabiową, czyli wepchnięcie wszystkich paluchów w nawiewy szyby, zaparcie się nogami o kokpit i ciągniiiiiiiiij. To było tak drastyczne, że nie chcę myśleć co robili z moim. Już wiem, dlaczego mój panel środkowy rusza się na boki. Był tam montowany przycisk z wskaźnikami poziomu gazu.
[ Dodano: 12-02-2016, 08:12 ]
Szukam opinii o gazowaniu konkretnie lancera w Auto-test Adam Burda w Krakowie. Kilku kolegów tam gazowało, opinie są podzielone. W ogóle szukam dobrego montażysty z BRC. A niestety z tym jest różnie lpg-forum już do mnie nie przemawia, bo mam wrażenie że wszyscy naganiają w kółko te same warsztaty... hmm.... |
_________________ Obecnie pomykam:
2012 - do dziś / Seat Ibiza 6J Reference COPA '2012 1.4 86KM + BRC Sequent 24.11
2015- do dziś / Lancer Sportback INTENSE '2009 1.8 143KM 4B10 + Stag 4Qbox Plus
 |
|
|
|
 |
koniu222
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander I 4G63T
|
Wysłany: 25-06-2019, 21:51
|
|
|
Wiem, że to trochę odgrzewam temat, ale ja z kolei mogę z całego serca polecić firmę Mexol. Ja tam trafiłem z polecenia, i od tego czasu jeżdżę tylko do nich. Jest tam tylko jeden montażysta, Pan Rysiek. Gość zjadł zęby na instalacjach LPG. Zakładają i BRC, i Staga. W poprzednim aucie zakładałem LPG do turbo benzyny właśnie u nich (BRC) i nie miałem absolutnie żadnych problemów.
W weekend zakładam STAGa do O1T, i również będzie zakładał go Pan Rysiek.
Sporo moich znajomych tam zakładało/serwisowało instalację, żaden złego słowa nie powiedział. |
|
|
|
 |
krzychkrk
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 3
|
Wysłany: 26-06-2023, 23:32
|
|
|
Montował ktoś z Was instalację Stag w firmie Gazik w Krakowie?
Czy butlę można założyć tylko z tyłu tam gdzie może być koszt na koło zapasowe? |
|
|
|
 |
|