Space Star Techniczne - [MSS 1.3] Cykanie z wyświetlacza
jart - 12-11-2014, 13:58 Temat postu: [MSS 1.3] Cykanie z wyświetlacza Witam instalację gazową mam w aucie 1.3 już parę ładnych lat , po podłączeniu instalacji przez gazownika przestało działać wskazanie chwilowego spalania .
Nie przeszkadzało mi to ale parę dni temu właśnie z tego wyświetlacza lub gdzieś obok słychać cyknięcie i wskazanie spalania chwilowego się pojawia na jakiś krótki czas 2-3 min.i znika .
Moje pytanie jest takie czy jest możliwe aby do tego wyświetlacza było coś wpięte z instalacji gazowej ?. Lub czy w tym wyświetlaczu lub obok niego znajduje się coś co może pykać cykać?
Z góry dziękuję.
Bizi78 - 12-11-2014, 16:54
jart napisał/a: | Moje pytanie jest takie czy jest możliwe aby do tego wyświetlacza było coś wpięte z instalacji gazowej ? |
Nie.
jart napisał/a: | czy w tym wyświetlaczu lub obok niego znajduje się coś co może pykać cykać? |
Pewnie jakiś przekaźnik tylko one chyba znajdują się za schowkiem przy lewym kolanie kierowcy .
jart - 14-11-2014, 13:03
Dzięki BIZI78 ,dzisiaj "kładłem"głowę na tym wyświetlaczu podczas pracy na gazie i ewidentnie z niego lub z pod niego coś cyka co jakiś czas ale nie zawsze.
Komorę silnika obsłuchałem, chyba zacznę od wyjęcia tego wyświetlacza jak znajdę trochę czasu.
Bizi78 - 14-11-2014, 19:17
jart napisał/a: | chyba zacznę od wyjęcia tego wyświetlacza jak znajdę trochę czasu. |
Jak dobrze pamiętam to nic pod nim nie znajdziesz .
Lepiej chyba zdemontować radio i cały panel środkowego nawiewu.
jart - 15-11-2014, 15:46
Rzeczywiście nic tam nie ma oprócz wyświetlacza,a tak w ogóle czy można jezdzić bez tego wyświetlacza wtedy bym wiedział że to nie to. Co do środkowego panela to u dołu mi trochę puszcza ale góry już nie. Nie chciał bym tego połamać muszę poszukać jak go zdemontować.
Bizi78 - 15-11-2014, 18:41
Ten panel trzyma się na 4 spinkach.
Tylko najpierw trzeba chyba wyjąć radio .
Więcej informacji znajdziesz w manualu, który możesz ściągnąć z forum :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3453
jart - 18-11-2014, 18:21
Piszesz, że trzeba wyjąć radio, no to na razie klapa bo kiedyś próbowałem je wyjąć celem wymiany i sobie odpuściłem. Malutki kluczyk, który służył do wyjęcia radia na nic się nie przydał a prób było sporo, radio sony z cd montowane przez 1-go właściciela 15 lat temu w serwisie.
Bizi78 - 18-11-2014, 19:31
Może masz nieodpowiednie klucze .
Podjedz do jakiegoś warsztatu montującego CA to pewnie za piwo ci wymontują .
|
|
|