To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Dziwny problem z Mitsubishi Pajero 3.2 165KM LONG

śmieszko - 16-11-2014, 20:26
Temat postu: Dziwny problem z Mitsubishi Pajero 3.2 165KM LONG
Witam, mam problem z moim Mitsubishi Pajero 3.2 165KM z 2000 roku. Mianowicie auto przy pierwszym naciśnięciu hamulca hamuje brzytwa, wręcz staje w miejscu natomiast gdy zahamuje się drugi i trzeci raz to pedał wpada do końca i auto nie hamuje w ogóle. Gdy chwile się odczeka po trzecim naciśnięciu pedału hamulca wraca on do pierwotnej pozycji i znów hamulec jest brzytwa i tak w kółko. Wymieniłem już klocki z przodu i z tyłu i problem nie ustał, mechanik twierdzi, że pompa i serwo są do wymiany ale mimo to wydaje mi się, że przyczyna leży gdzie indziej, ma ktokolwiek jakiś pomysł ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. :D
Bizi78 - 16-11-2014, 20:44

śmieszko, najlepiej spytaj w dziale Pajero :D :
http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=33

milo - 17-11-2014, 15:42

Bardzo możliwe że pompa przepuszcza w środku taki sam objaw miałem w motocyklu uszczelka tłoczka wewnątrz przepuszczała
Sprawdz serwo przewód podciśnieniowy powinien mieć zworek -szczelność

piotrulec - 01-12-2014, 13:00

a płyn wymieniałeś? może masz zanieczyszczony wodą i po prostu wrze przez co tracisz skuteczność.
Polecam zalać motula rbf 660 , temperature wrzenia ma powyżej 300* używam go w aucie wyścigowym od lat i zagotowałem go może ze 3 razy , a wcześniej nie było wyścigu bez pompowania pedałem na prostej żeby przed zakrętem było czym hamować ;)