To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Mocne drgania w kabinie..

revansan - 01-12-2014, 18:35
Temat postu: Mocne drgania w kabinie..
czy przyczyną dość mocnych drgań w kabinie ,,plastiki trzeszcza jak w fiacie.. ,, przy rozpedzaniu auta mogą być zuzyte poduszki skrzyni biegów ?? podobno przy zuzytych poduszkach w skrzyni zdaza sie iż wyskakuja biegi i inne nieprzyjemności , u mnie tego nie ma jedyny mankament to te straszne wibracje w kabinie... prosze o podpowiedz
lesmen - 01-12-2014, 18:46

Sprawdź przeguby wewnętrzne bo u mnie one powodowały straszne wibracje podczas przyspieszania.
revansan - 01-12-2014, 18:51

mechanik msc temu sprawdzał wszystko przeguby były dobre zmienił tylko osłony , i wymienił poduszki pod silnikiem
robertdg - 01-12-2014, 19:22

Może jednak przeoczył uszczerbek na przegubie wewnętrznym, już niewielkie uszkodzenie może powodowac wibracje przy przyspieszaniu, wtedy mocno drży karoseria na boki
revansan - 01-12-2014, 19:25

wiecie co ale drgania przy postoju pewnie powinny byc juz mniejsze a wydaje mi się ze sa również dość duze , wiadomo jest to diesel nie bezyna ale mimo wszystko chyba wibracje powinny byc mniejsze
lesmen - 01-12-2014, 19:54

skoro drży także podczas postoju to może faktycznie jakaś poduszka silnika bądź skrzyni, a możliwe też jest koło dwumasowe bo takowe już chyba masz