Pajero IV - Zasyfione szyby boczne (przednie)
Sebastian_T - 08-01-2015, 15:26 Temat postu: Zasyfione szyby boczne (przednie) Może głupie pytanie. Poprzednie lata jeździłem PIII, od wiosny przesiadłem się na PIV, to jest pierwsza zima. Latem tak się nie rzucało w oczy (woda czysta), teraz spod kół leci przeważnie syf.
W PIII były takie bzdyczki na przednich słupkach, więc syf zgarniany wycieraczkami z przedniej szyby skraplał się na tych bzdyczkach i spadał poza obręb szyb bocznych (trochę tylko chlapiąc szyby boczne, ale bez przesady).
W PIV takich bzdyczków nie, przez co cały syf, zebrany z wycieraczek, płynie mi centralnie od lusterka do górnej krawędzi drzwi po całej szybie, skutecznie przesłaniając widok (gdy np. taka woda z solą i błotem poleci), trzeba szmatą...
Jak z tym sobie radzić? Owiewki na słupki (nie przepadam, moim zdaniem nie wygląda to dobrze)? Coś innego?
No chyba że to tylko u mnie lub tylko mnie przeszkadza...
Edit. Patrzę po fotkach w necie, niektóre PIV mają takie pypcie przy uszczelce na przednich słupkach, podobnie jak miałem w poprzednim Miśku (PIII). Czy to sobie można domontować? Jak i gdzie szukać? (jak się nazywa)
|
|
|