|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zasyfione szyby boczne (przednie) |
Autor |
Wiadomość |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-01-2015, 15:26 Zasyfione szyby boczne (przednie)
|
|
|
Może głupie pytanie. Poprzednie lata jeździłem PIII, od wiosny przesiadłem się na PIV, to jest pierwsza zima. Latem tak się nie rzucało w oczy (woda czysta), teraz spod kół leci przeważnie syf.
W PIII były takie bzdyczki na przednich słupkach, więc syf zgarniany wycieraczkami z przedniej szyby skraplał się na tych bzdyczkach i spadał poza obręb szyb bocznych (trochę tylko chlapiąc szyby boczne, ale bez przesady).
W PIV takich bzdyczków nie, przez co cały syf, zebrany z wycieraczek, płynie mi centralnie od lusterka do górnej krawędzi drzwi po całej szybie, skutecznie przesłaniając widok (gdy np. taka woda z solą i błotem poleci), trzeba szmatą...
Jak z tym sobie radzić? Owiewki na słupki (nie przepadam, moim zdaniem nie wygląda to dobrze)? Coś innego?
No chyba że to tylko u mnie lub tylko mnie przeszkadza...
Edit. Patrzę po fotkach w necie, niektóre PIV mają takie pypcie przy uszczelce na przednich słupkach, podobnie jak miałem w poprzednim Miśku (PIII). Czy to sobie można domontować? Jak i gdzie szukać? (jak się nazywa) |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
|
|