To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5, 1999, sedan, czarny, Biała Rawska

Grandfather - 05-02-2015, 10:39
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5, 1999, sedan, czarny, Biała Rawska

http://allegro.pl/mitsubi...5047655041.html

Kod:

Cena:12 400 zł
Rok produkcji:    1999   
Przebieg (km):    214000
Pojemność silnika (cm3):    2500   
Moc silnika (KM):    164
Skrzynia biegów:    Automatyczna   
Rodzaj paliwa:    Benzyna + LPG
Typ:    Sedan/Limuzyna   
Liczba drzwi:    4/5
Stan:    Używany   
Uszkodzony:    Nie
Wyposażenie:    ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Tempomat, Lakier metallic, Alufelgi,
Informacje dodatkowe:    Zarejestrowany w Polsce,

Witam!
Mam do sprzedania Mitsubishi Galanta silnikiem 2.5v6 w wesji Avance w kolorze czarnym
Galant ma zamontowana sekwencyjna instalacje gazowa firmy BRC. Spalanie gazu oscyluje w granicach 12,13l LPG na 100km
Koszt takiej instalacji do silnika v6 to 3500zl. Posiadam fakture

Ostatnio wymieniono:

-Koncowki drazkow kierowniczych
-Wahacze dolne proste(oyodo)
-Łączniki stabilizatora(delphi)
-Swiece zaplonowe(NGK)
-Wahacze giete 2szt
-Olej w skrzyni A/T 10tkm
-Galant dostal tez 4 opony zimowe w bardzo dobrym stanie na felgach 17 koszt 800zl
-Rowniez zostala wykonana pelna geometria wraz z wywarzaniem kol

Auto dobrze sie prowadzi brak jakichkolwiek stukow z zawieszenia. Galant na bierzaco zabezpieczany przed korozja. Nadkola tylne bez rdzy jak i kielichy zachowane w bardzo dobrym stanie
Instalacja gazowa nie sprawia najmniejszych problemow,auto na gazie jezdzi identycznie jak na benzynie zadnego spadku mocy!
Sprawna klimatyzacja
Do auta posiadam rowniez dokumenty takie jak Ksiazka serwisowa czy niemiecki TUV z 2009r
Dla zainteresowanych udostepniam nr VIN auta: JMBSREA5AXZ001002

Auto jest zarejestrowane w Polsce
Przegląd i ubezpieczenie opłacone do końca 2015 roku

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.

telewizoor - 05-02-2015, 10:59

Link do aukcji jeszcze :) I zdjęcia nie działają

VIN pewnie chłopaki Ci zaraz sprawdzą 8) Dopytaj się o zdjęcia wnętrza i kiedy montował LPG

arturj123 - 05-02-2015, 19:53

Susza w zbiorniku płynu chłodniczego, poci się przy korku wlewu oleju.
Odnośnie LPG: Dłuugie połączenie reduktora z listwą wtryskową, jeśli się nie mylę wtryskiwacze czerwone Hanki, na dodatek zamontowane w pozycji poziomej - trzebaby zerknąć jak działa ta instalacja.

elvis512 - 06-02-2015, 12:54

arturj123 napisał/a:
Susza w zbiorniku płynu chłodniczego, poci się przy korku wlewu oleju.
Odnośnie LPG: Dłuugie połączenie reduktora z listwą wtryskową, jeśli się nie mylę wtryskiwacze czerwone Hanki, na dodatek zamontowane w pozycji poziomej - trzebaby zerknąć jak działa ta instalacja.

ja tam nie widzę suszy.. pocenie przy korku to chyba każdy ma - taki urok tego korka. Po co takie bzdury pisać.

Tomek - 06-02-2015, 12:56

elvis512 napisał/a:
Po co takie bzdury pisać.

jakie bzdury?
kolega pisze tylko co widzi

w zbiorniku suszy nie ma, ale jest poniżej minimum - fakt

poci się - fakt (co z tego, że każdy tak ma ??)

[ Dodano: 06-02-2015, 13:01 ]
arturj123 napisał/a:
Dłuugie połączenie reduktora z listwą wtryskową, jeśli się nie mylę wtryskiwacze czerwone Hanki, na dodatek zamontowane w pozycji poziomej

no i tutaj akurat są bzdury

instalacja to BRC
wtryski to nie czerowne hanki, a wtryski BRC i je się właśnie montuje w takiej pozycji
długie połączenie reduktora z listwą ?? raz, że nie ma to większego znaczenia, a dwa wcale nie jest takie długie
jest kompensacja - to się chwali
ale ogolnie wtryski, jak już są po 3 sztuki to dałoby się dużo lepiej zamontowac z dwoch stron, z tylu pod kolektorem

niemniej jednak - nawet przy takim montazu tą instalację można wyregulowac idealnie
nawet przy nawiertach w kolektorze, a nie w podstawie kolektora, a co za tym idzie dosc daleko od wtryskow benzynowych

arturj123 - 06-02-2015, 15:32

Cytat:
no i tutaj akurat są bzdury

instalacja to BRC

Moja pomyłka odnośnie marki wtryskiwaczy, ale coś jest moim zdaniem w teorii by wtryski montować jak najbardziej pionowo, było o tym wspomniane w temacie LPG.

Tomek - 06-02-2015, 15:52

arturj123 napisał/a:
ale coś jest moim zdaniem w teorii by wtryski montować jak najbardziej pionowo, było o tym wspomniane w temacie LPG.

może i tak jest w teorii
ale wtryski BRC się montuje poziomo (nie wiem czy to jedyne dopuszczalne położenie)
miałem tak zamontowane w sedanie i jak byłem w Czakramie pierwszym razem to zapytałem o to
dowiedziałem się, że tak jest OK
a Czakram akurat ma bezpośredni dostęp do wiedzy w temacie BRC
i mam tam znajomego, więc to nie tak, że przyjechał sobie Tomek i mu ktoś coś powiedział na odwal się

adm78 - 13-02-2015, 17:07

Tomek napisał/a:
arturj123 napisał/a:
ale coś jest moim zdaniem w teorii by wtryski montować jak najbardziej pionowo, było o tym wspomniane w temacie LPG.

może i tak jest w teorii
ale wtryski BRC się montuje poziomo (nie wiem czy to jedyne dopuszczalne położenie)
miałem tak zamontowane w sedanie i jak byłem w Czakramie pierwszym razem to zapytałem o to
dowiedziałem się, że tak jest OK
a Czakram akurat ma bezpośredni dostęp do wiedzy w temacie BRC
i mam tam znajomego, więc to nie tak, że przyjechał sobie Tomek i mu ktoś coś powiedział na odwal się

potwierdzam każde słowo Tomka, mam BRC u siebie, dałem 3900 4 lata temu. Od początku żadnych problemów z instalką, oprócz padu reduktora którego diagnoza wymiany zajęła trochę gazownikowi ale został wymieniony. Silnik pracuje równiutko bez żadnej straty mocy, powiem nawet że na gazie po założeniu swiec 0,9 mm, filtru KN i bardziej przelotowego wydechu plus wywalenie kata samochód na gazie jeździ troszkę lepiej niż na benzynie, ale to może być subiektywne. Wtryskiwacze mają leżeć bo te brc tak pracują, u mnie również wwiercone w kolektor, aby było więcej czasu na wymieszanie się z powietrzem, wtedy mieszanka ma lepsze parametry (tak powiedzieli mi w czakramie) i ze nie ma żadnej straty ze nie są w podstawie tylko w dolocie. Polecam tą instalke, u mnie jest bezobsługowa, tylko wymiany filtrów.

Grandfather - 22-02-2015, 16:19

Może mi ktoś jeszcze vin sprawdzić?
Paweł84 - 22-02-2015, 23:48

Ale co chcesz sprawdzić ?
John24 - 23-02-2015, 17:26

VIN код: JMBSREA5AXZ001002
Модель: GALANT SALOON(EUR)
Модификация: 2500/2WD [EA5A]
Классификация: V6-24(MPI),4FA/T(CENTRAL-EU/D3) LHD [SRGEDL6C]
Опции: U03
Код цвета кузова: A71D
Код цвета салона: 61X
Дата выпуска: 1999.03.1
Регион: Европа

TN6 : AIR BAG + OTHER OPTION
TPA : AIR BAG + OTHER OPTION
TYF : AIR BAG + OTHER OPTION
PB5 : LARGE BUMPER
B81 : SIZE-UP STEEL WHEEL + TIRE
P80 : SIDE AIR DAM
K82 : SEAT TRIM CHANGE
S2V : SEAT TRIM CHANGE + AIR BAG
J52 : SPEAKER
X09 : GERMANY SPEC
M12 : FLOOR CARPET
M73 : BLACK PANEL
K07 : 3 POINT RR S/BELT WITH ELR
VC2 : AIR BAG (DRIVER,PASSENGER,SIDE)

Przyznac sie? :mrgreen:
japncars.ru Tam sprawdzisz vin. Informacja dla potomnych

Grandfather - 24-02-2015, 10:19

Dzięki wielkie ;)
tylko co do adresu to zjadłeś literkę : http://japancars.ru/
i polecam zmianę języka na angielski bo bynajmniej ja po rosyjsku to nic nie rozumiem ;)

mati_z - 24-02-2015, 10:50

Grandfather, nie żebym się czepiał, ale
;)