[02-06]Lancer CS0 - [CSx Ogólne] Kontrolka ABS włącza się przy 100km/h
aduko - 07-02-2015, 11:00 Temat postu: [CSx Ogólne] Kontrolka ABS włącza się przy 100km/h Wczoraj odebrałem samochód od chłopaków z serwisu MM, wymieniono mi tylne tarcze z klockami i okładzinami oraz ukręcona szpilka. Zaraz po odbiorze, pojechałem w dłuższą trasę i zaraz po rozpędzeniu do około 100 km/h, zaświeciła się kontrolka ABS i wyłączył się.
Po uruchomieniu silnika i przy normalnej miejskiej jeździe, ABS działa, dopiero przy przyspieszeniu do ww. 100km/h ABS się wyłącza.
Wcześniej tylne zaciski były nie sprawne i hamowała tylko jedna strona na tarczę.
W czym może być problem?
robertdg - 09-02-2015, 08:35
Trzeba sprawdzić kody błedów, może któryś czujnik źle odczytuje prędkość albo koronka ABS jest uszkodzona, zabrudzona.
cobretti - 15-02-2015, 11:43
Również może być zasyfiony czujnik/koronką, ale wpierw diagnoza.
aduko - 17-02-2015, 11:13
I już wiadomo podczas robót, wymieniano również ukręconą szpilkę i przestawił się nieznacznie pierścień ABS'u i przy większych prędkościach czujnik wariował.
Pierścień ustawiono i wszystko ok
Dobrze, że czujnik nie chciał wyjść łatwo, to mechanik rozkręcił koło i wtedy zauważył nieprawidłowość, a mówił, że nie możliwe jest aby coś uszkodzić przy wymianie i to na pewno czujnik ważne, że działa
mjsystem - 18-02-2015, 07:25
aduko napisał/a: | Dobrze, że czujnik nie chciał wyjść łatwo, to mechanik rozkręcił koło i wtedy zauważył nieprawidłowość, | Mówiąc krótko, nie warto iść na łatwiznę.
Hubeeert - 18-02-2015, 13:46
Gwarancja rzecz święta
Ważne, że już działa
robertdg - 18-02-2015, 17:40
Hubeeert napisał/a: | Gwarancja rzecz święta | A jak ma sie to do: aduko napisał/a: | Wczoraj odebrałem samochód od chłopaków z serwisu MM, wymieniono mi tylne tarcze z klockami i okładzinami oraz ukręcona szpilka. Zaraz po odbiorze, pojechałem w dłuższą trasę i zaraz po rozpędzeniu do około 100 km/h, zaświeciła się kontrolka ABS i wyłączył się. | Niby mechanik winien aduko napisał/a: | przestawił się nieznacznie pierścień ABS'u i przy większych prędkościach czujnik wariował.
| Rozsądnie patrząc na objaw to jakaś lipa z tym pierścieniem, koronki ABS są na tyle mocno osadzone, że nie powinny sie przestawiać, dopatrywałbym sie problemu po stronie koronki, możliwe że skorodowała i napękła - trzyma sie na "słowo honoru", wypadałoby to prześwietlić.
aduko - 19-02-2015, 00:10
robertdg napisał/a: | Rozsądnie patrząc na objaw to jakaś lipa z tym pierścieniem, koronki ABS są na tyle mocno osadzone, że nie powinny sie przestawiać, dopatrywałbym sie problemu po stronie koronki, możliwe że skorodowała i napękła - trzyma sie na "słowo honoru", wypadałoby to prześwietlić. |
Na 99% pierścień został przestawiony podczas wymiany szpilki, ponieważ tylko wtedy był odsłonięty na jakiekolwiek mechaniczne uszkodzenia.
robertdg napisał/a: | :?: Niby mechanik winien |
|
|
|